Napisano 20 Czerwiec 200519 l powtoze jeszcze raz : dla mnie ten maxwell to wielki syf, nie ma poki co szansy, najmniejszej dorownac : vray, final render, brazil, ..nawet standartowy render + sky, jest lepszy ! . nie wiem czym sie podniecacie...
Napisano 20 Czerwiec 200519 l czym jest maxwell ? :) powiedzcie mi bo mi tylko do glowy przychodzi mala czarna ;))))))))))))
Napisano 20 Czerwiec 200519 l nie pijam z rana chyba ze z duza iloscia mleczka :) no ale maxwella z mila checia bym lyknal, wiec niech mi ktos powie z czym to zjesc !!!!!!!!!!111111111111 pjontka
Napisano 20 Czerwiec 200519 l Nie jedz bo się udławisz ja nigdy tego nie zaakceptuje choćby był szybszy od Vraya 1500x
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Wydaje mi sie, że chodzi własnie o koncowe efekty renderow ;] Na chwile obecną maxwell nadaja się tylko do fotorealistycznych i "poprawnych fizycznie" renderingow. Nie da się wykonać "trikow" z niezaleznym oswietlaniem roznych grup obiektow, itp. To może być dosc duze ograniczenie, które zniesie znaczną przewage CG.
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Wiekszosc ludzi traktuje Maxwell'a jako ciekawostke i do tej wlasnie grupy sie zaliczam. Fakt rendery ma ladne jednak ich czasy powalaja, tak wiec do realnej pracy ten renderer sie nie nadaje bo w niej liczy sie kazda sekunda nie mowiac juz o animacjach. Nowa beta jest owszem szybsza jednak nie zapowiada sie zeby Maxwell dorownal szybkoscia do innych na rynku, z racji swoich dosc specyficznych algorytmow ktore sa z natury wolne, chodz raczej napewno stanie sie tak jak z renderami GI ale trzeba jeszcze poczekac.