Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powtoze jeszcze raz : dla mnie ten maxwell to wielki syf, nie ma poki co szansy, najmniejszej dorownac : vray, final render, brazil, ..nawet standartowy render + sky, jest lepszy ! . nie wiem czym sie podniecacie...

Napisano

Wydaje mi sie, że chodzi własnie o koncowe efekty renderow ;] Na chwile obecną maxwell nadaja się tylko do fotorealistycznych i "poprawnych fizycznie" renderingow. Nie da się wykonać "trikow" z niezaleznym oswietlaniem roznych grup obiektow, itp. To może być dosc duze ograniczenie, które zniesie znaczną przewage CG.

Napisano

Wiekszosc ludzi traktuje Maxwell'a jako ciekawostke i do tej wlasnie grupy sie zaliczam. Fakt rendery ma ladne jednak ich czasy powalaja, tak wiec do realnej pracy ten renderer sie nie nadaje bo w niej liczy sie kazda sekunda nie mowiac juz o animacjach.

Nowa beta jest owszem szybsza jednak nie zapowiada sie zeby Maxwell dorownal szybkoscia do innych na rynku, z racji swoich dosc specyficznych algorytmow ktore sa z natury wolne, chodz raczej napewno stanie sie tak jak z renderami GI ale trzeba jeszcze poczekac.