ZiBi_PL Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 chce zrobic sobie animacje powiewajacej flagi na maszcie, niemam simcloth - uzywam zwyklego reactora. flaga jest - masz jest tylko jak przypisac aby flaga była "przyczepiona" do masztu ??? niemam pojecia jak to zrobic i czy da sie to wogule w reactorze. niemam simcloth dlatego takie pytanie
danilo2 Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 da się poszukaj w helpie w tutorialu o firankach, bo teraz nie pamiętam dokładnie :)
Plastique Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 flexem takie rzeczy mozna zalatwić, nawet wydaje mi się że w helpie jest tutorial pt. Jak zrobić powiewającą flage, ale w której wersji helpa to Ci niepowiem. Robiłem kiedyś ten tutek i rezultat był nawet do przyjęcia.
ZiBi_PL Napisano 17 Czerwiec 2005 Autor Napisano 17 Czerwiec 2005 niestety help jest po and a z tym sa pewne problemy. mozze ktos podpowie chodz w jakim kierunku mam szukac odpowiedzi to moze sam ja znajde
Plastique Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 jeśli o flexa chodzi, musisz go nałozyć na flage przypisać ciężar vertexom, zbindować do wiaterku i to właściwie tyle, najwięcej czasu zajmuje bawienie się tym. Jeśli o reaktora chodzi to niewiem, nigdy nie robiłem w nim flago-podobnych rzeczy ;/
grendel Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 http://www.retsat1.com.pl/az-mystique/tut_flaga.htm
ZiBi_PL Napisano 17 Czerwiec 2005 Autor Napisano 17 Czerwiec 2005 thx, juz sobie poradzilem na wlasny sposob :P dobrze jednak znac choc podstawy anglika :D
Gość dudoslaw Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 A jak sobie poradziles mozesz napisac - ja skorzystalem z linka grendel-a ale efekt ten nie za bardzo mi sie podoba (respect grendel - poprostu jestem wybredny ;) ) chcialbym osiagnac cos takiego: http://englishculture.allinfoabout.com/features/british-flag.html jak ten gif animowany. Zrobilem sobie taka flage: uzylem reactora cloth, maszt jako rigid body no i oczywiscie uzylem reactora wind ale jak robie preview to wiatr wogole nie dziala - flaga poprostu opada w dol... moze ktos pomoc???
Bacry Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 ja dodam tylko, że w reactorze bardzo dużo zależy od modelu (i niechodzi tutaj o kształt). Zmiana siatki z kwadratowej na trójkątną (wszystkie krawędzie widoczne) bardzo zmieni efekt obliczeń.
Rekomendowane odpowiedzi