ad_2000 Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Witam !!! Jak znam zycie ( a chyba juz znam ) To mnie pojedziecie ze ten temat juz byl nie raz , ok !!! ale do rzeczy chodzi o to aby barierka byla przezroczysta ale nie zalamywala obiektow ktore sa zania. Na zalaczonym obrasku widac o co mi chodzi ( barierka na poziomie zero) Juz robie z tego doktorat ( pomimo ze nie jestem alfa i ameba w tym temacie ) Prosze o pomoc.
MaGuu Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 A to nie powinna być przypadkiem mapa opacity?? VRayMtl > (W Maps) Opacity > Wstawiasz tam jakąś bitmapę jednolitego koloru (Jeżeli chcesz aby widac było ze cos tam stoi a obiekty za tym sie nie załamywały to wstawiasz poprostu jakąś delikatnie szarą bitmapkę - odcień szarości decyduje o tym ile będzie widać :D ) No i to chyba tyle :]
SansSerif Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Juz robie z tego doktorat ( pomimo ze nie jestem alfa i ameba w tym temacie ) oi chyba jesteś amebą ;D Obiekt musi mieć grubość, czyli zrób szyby tak jakby były w rzeczywistości.
SansSerif Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 wystarczy IOR 1 dac Nie zawsze albo w przypadku vraya wręcz przeciwnie. IOR 1 powoduje bugi. W ogóle ior we vrayu sux.
Bobby_digital Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 jakie bugi ? i niby czemu ? to IOR 1.001 juz nie bedzie powodowal bugow ? :)
ad_2000 Napisano 18 Czerwiec 2005 Autor Napisano 18 Czerwiec 2005 Bobby_digital mistrz !!! dzieki dziala jak nalerzy
Rekomendowane odpowiedzi