Napisano 17 Czerwiec 200519 l Witam !!! Jak znam zycie ( a chyba juz znam ) To mnie pojedziecie ze ten temat juz byl nie raz , ok !!! ale do rzeczy chodzi o to aby barierka byla przezroczysta ale nie zalamywala obiektow ktore sa zania. Na zalaczonym obrasku widac o co mi chodzi ( barierka na poziomie zero) Juz robie z tego doktorat ( pomimo ze nie jestem alfa i ameba w tym temacie ) Prosze o pomoc.
Napisano 17 Czerwiec 200519 l A to nie powinna być przypadkiem mapa opacity?? VRayMtl > (W Maps) Opacity > Wstawiasz tam jakąś bitmapę jednolitego koloru (Jeżeli chcesz aby widac było ze cos tam stoi a obiekty za tym sie nie załamywały to wstawiasz poprostu jakąś delikatnie szarą bitmapkę - odcień szarości decyduje o tym ile będzie widać :D ) No i to chyba tyle :]
Napisano 17 Czerwiec 200519 l Juz robie z tego doktorat ( pomimo ze nie jestem alfa i ameba w tym temacie ) oi chyba jesteś amebą ;D Obiekt musi mieć grubość, czyli zrób szyby tak jakby były w rzeczywistości.
Napisano 17 Czerwiec 200519 l wystarczy IOR 1 dac Nie zawsze albo w przypadku vraya wręcz przeciwnie. IOR 1 powoduje bugi. W ogóle ior we vrayu sux.
Napisano 17 Czerwiec 200519 l jakie bugi ? i niby czemu ? to IOR 1.001 juz nie bedzie powodowal bugow ? :)