Napisano 21 Czerwiec 200519 l Ktos mi wytlumaczy o co w tym chodzi? Po klikam te cyferki i nie moge zajarzyc :)
Napisano 21 Czerwiec 200519 l kazdy polygon ma swoją grupe smoothowania ... np ... jesli kilka polygonow ma taką samą grupe to są one wygładzone ... stworz np. sphere ... i editable poly ... zaznacz jeden polygon i ustaw jej inny numer smoothing groups... odrazu zauwazysz ze sie rozni od innych i nie jest tak jak by polaczony ... powienienes zajazyc o co chodzi
Napisano 21 Czerwiec 200519 l kazdy polygon ma swoją grupe smoothowania ... Moze to zdanie bym ciut sprecyzowal, gdyz wedlug mnie moze byc źle zrozumiane ;) Sa 32 grupy SG, kazdy polygon moze nie nalezec do zadnej (choc wtedy w sumie nie wiem jak algorytm SG reaguje), moze nalezec do jednej grupy SG, ale tekze dwóch, trzech, lub wszystkich grup. A reszta, dokladnie jak Marcin napisał - jeśli sąsiadujące polygony którąkolwiek grupę SG mają wspólną, przejście między nimi jest gładkie
Napisano 22 Czerwiec 200519 l O, to mi bardzo pomoże, bo nie wiedziałem, ze jednemu poly można przypisać kilka smoothing groups. To mi nieziemsko pomoże. Juppiiiii!!!! :D :D :D WIELKIE DZIĘKI!!!