skovron Posted June 5, 2003 Share Posted June 5, 2003 Wiem ze ten rendering wola o pomste do nieba ale to jeden z pierwszych. Dlatego tez prosilbym o mozliwie duzo wskazowek i porad by kolejne prace byly juz lepsze. i kolejny z lens effect, probowalem kilku ustawien i nie jestem pewien ktore najlepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamakasi Posted June 5, 2003 Share Posted June 5, 2003 HHmmm....... > co do nieba to nie jest zle :D ale mogbys popracowac nad ziemia daj jakiegos bumpa , noisa itp. bo jest strasznie plaska :D moze jeszcze jakis samolocik na niebie [rotfl] , a i te lampki zmien bo cos w nich jest nie tak ale dla pocieszenia nie wiem co :D [heej] PRACUJ DALEJ [heej] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogel Posted June 5, 2003 Share Posted June 5, 2003 Nieco zbyt mocna ta flara. Glow na tych \"generatorach\" wygląda dość... tandetnie... Gdyby się czepiać \"mocno\" to światło jest nieco skaszanione - spójrz jak gwałtownie zmieniają się cienie (po lewej stronie jest diamteralnie inny kąt niż po prawej stronie) - w przyrodzie (nawet tej na innych planetach ;) taki efekt nie zachodzi (chyba że światło jest sztuczne) - tips, użyj świateł kierunkowych (direct, rectangle, etc.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted June 5, 2003 Share Posted June 5, 2003 może trochę zbyt mdłe jak dla mnie... jest duużo światła, a cieni niewiele, i dlatego tak kontrast siadł... oświatlenie scenek nie należy do najprostszego zagadnienia, ale warto przysiąść :) Ogólnie fajnie.. jesli to jeden z pierwszych, to nawet bardzo fajnie! :D może troszkę więcej detali? Trochę zielska, jeśli w takich warunkach może rosnąć? Jakieś kamloty? podoba mi się temacik ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
STANEK Posted June 5, 2003 Share Posted June 5, 2003 Popraw jeszcze połączenia budynków z ziemią (wygląda jak byś klocki poustawiał - nie naturalnie) , a tak pozatym fajnie i zgadzam się z Kris_r - daj klamoty jakieś kłęby krzaków, puszki - dodadzą klimatu troszkę. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOMO Posted June 5, 2003 Share Posted June 5, 2003 od cholery sie namodelowales nad tym budynkiem z tylu ( chyba ze to mat) a ledwo go widac... wyeksponuj go pozatym jak reszta...ziemia za plaska i dziwna...bump mapy jakies moze na budynkach .... zgob lens flare . :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeG Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 kolorystycznie mi te niebieskie swiatlo troche razi al moze byc tylko moje odczucie zimeia do poprawy zomo ma racje z tym budynkiem glow jest sczerze powiedziawszy nieciekawy wiekszosc bledow wytkneli ci moi przedmowcy :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiD Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 NO nie jest to złe heh wyglada przyjemnie ale mogło by cos w powierzu leciec , albo jak jest lost , to moga jakies wrwaki byc gdzies umieszczone albo szkielety w popekanych i przedzewiałych zbrojach , no pomysl , mozn tu wiele jeszcze wyobrazni zainwestowac hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
skovron Posted June 6, 2003 Author Share Posted June 6, 2003 Wielkie dzieki za komentarze. :) Coz jestem troche confused bo to niby miejsce na ukonczone prace (i za takie uwazalem te renderingi pomimo ich slabosci). Jesli cos poprawie to co mam z tym zrobic? heh? Ok moze dam tu jeszcze jutro jeszcze jeden (ostatni) render a reszte wskazowek postaram sie wykorzystac wkolejnych pracach :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzik Posted June 6, 2003 Share Posted June 6, 2003 hmmm.... znowu przypomina mi się klimat z REAH, ogólnie pomysł niezły, ale... jakoś tak pusto, czyżby opuszczona planeta? - - - mógłbyś troszkę to urozmaicić jakimś dziwnym sprzętem, - - - - pozdrowionka[rotfl2] Link to comment Share on other sites More sharing options...
skovron Posted June 7, 2003 Author Share Posted June 7, 2003 tak jak obiecalem zamieszczam nowy obrazek. proboalem zastosowac sie do niektorych wskazowek (inne wykorzystam w kolejnym projekcie) :) mam tylko na dzieje ze nie poprawilo sie na ... gorsze. aha wywalilem tego glowa bo cos nie moglem dobrac takich parametrow by mi sie podobal :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeG Posted June 10, 2003 Share Posted June 10, 2003 clakiem ladne ale texturki podloza i gor trzebaby poprawic hmm inne tez wymagaja jescze pracy ale zaczyna coraz lepiej wygladac [spox] Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzik Posted June 10, 2003 Share Posted June 10, 2003 hmmm no coraz lepiej ogólnie - - bardzo przyjemnie jest - - na tej górce na drugim planie mógłbyś umieścić coś w rodzaju przekaźnika/nadajnika albo jakieś coś [rotfl2] - - - pozdrowionka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skovron Posted June 10, 2003 Author Share Posted June 10, 2003 oki wezme to pod uwage dzieki za komentarze :) myslalem z ten temat jush umarl a tu taka niespodziajka :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts