Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Wiem ze ten rendering wola o pomste do nieba ale to jeden z pierwszych. Dlatego tez prosilbym o mozliwie duzo wskazowek i porad by kolejne prace byly juz lepsze.

lost_base_640.jpg

i kolejny z lens effect, probowalem kilku ustawien i nie jestem pewien ktore najlepsze.

lost_base_640lens.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

HHmmm....... > co do nieba to nie jest zle :D ale mogbys popracowac nad ziemia daj jakiegos bumpa , noisa itp. bo jest strasznie plaska :D moze jeszcze jakis samolocik na niebie [rotfl] , a i te lampki zmien bo cos w nich jest nie tak ale dla pocieszenia nie wiem co :D [heej]

PRACUJ DALEJ [heej]

Napisano

Nieco zbyt mocna ta flara. Glow na tych \"generatorach\" wygląda dość... tandetnie...

Gdyby się czepiać \"mocno\" to światło jest nieco skaszanione - spójrz jak gwałtownie zmieniają się cienie (po lewej stronie jest diamteralnie inny kąt niż po prawej stronie) - w przyrodzie (nawet tej na innych planetach ;) taki efekt nie zachodzi (chyba że światło jest sztuczne) - tips, użyj świateł kierunkowych (direct, rectangle, etc.)

Napisano

może trochę zbyt mdłe jak dla mnie... jest duużo światła, a cieni niewiele, i dlatego tak kontrast siadł... oświatlenie scenek nie należy do najprostszego zagadnienia, ale warto przysiąść :) Ogólnie fajnie.. jesli to jeden z pierwszych, to nawet bardzo fajnie! :D może troszkę więcej detali? Trochę zielska, jeśli w takich warunkach może rosnąć? Jakieś kamloty? podoba mi się temacik ;)

Napisano

Popraw jeszcze połączenia budynków z ziemią (wygląda jak byś klocki poustawiał - nie naturalnie) , a tak pozatym fajnie i zgadzam się z Kris_r - daj klamoty jakieś kłęby krzaków, puszki - dodadzą klimatu troszkę.

Pozdrawiam.

Napisano

od cholery sie namodelowales nad tym budynkiem z tylu ( chyba ze to mat) a ledwo go widac... wyeksponuj go

pozatym jak reszta...ziemia za plaska i dziwna...bump mapy jakies moze na budynkach .... zgob lens flare . :)

Napisano

kolorystycznie mi te niebieskie swiatlo troche razi al moze byc tylko moje odczucie zimeia do poprawy zomo ma racje z tym budynkiem

glow jest sczerze powiedziawszy nieciekawy

wiekszosc bledow wytkneli ci moi przedmowcy :)

Napisano

NO nie jest to złe heh wyglada przyjemnie ale mogło by cos w powierzu leciec , albo jak jest lost , to moga jakies wrwaki byc gdzies umieszczone albo szkielety w popekanych i przedzewiałych zbrojach , no pomysl , mozn tu wiele jeszcze wyobrazni zainwestowac hehe

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki za komentarze. :)

Coz jestem troche confused bo to niby miejsce na ukonczone prace (i za takie uwazalem te renderingi pomimo ich slabosci). Jesli cos poprawie to co mam z tym zrobic? heh?

Ok moze dam tu jeszcze jutro jeszcze jeden (ostatni) render a reszte wskazowek postaram sie wykorzystac wkolejnych pracach :D

Napisano

hmmm.... znowu przypomina mi się klimat z REAH, ogólnie pomysł niezły, ale... jakoś tak pusto, czyżby opuszczona planeta? - - - mógłbyś troszkę to urozmaicić jakimś dziwnym sprzętem, - - - - pozdrowionka[rotfl2]

Napisano
  • Autor

tak jak obiecalem zamieszczam nowy obrazek.

proboalem zastosowac sie do niektorych wskazowek (inne wykorzystam w kolejnym projekcie) :)

mam tylko na dzieje ze nie poprawilo sie na ... gorsze.

lost_base800.jpg

aha wywalilem tego glowa bo cos nie moglem dobrac takich parametrow by mi sie podobal :(

Napisano

clakiem ladne ale texturki podloza i gor trzebaby poprawic hmm inne tez wymagaja jescze pracy ale zaczyna coraz lepiej wygladac [spox]

Napisano

hmmm no coraz lepiej ogólnie - - bardzo przyjemnie jest - - na tej górce na drugim planie mógłbyś umieścić coś w rodzaju przekaźnika/nadajnika albo jakieś coś

[rotfl2] - - - pozdrowionka

Napisano
  • Autor

oki wezme to pod uwage dzieki za komentarze :)

myslalem z ten temat jush umarl a tu taka niespodziajka :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.