jp Napisano 12 Sierpień 2005 Napisano 12 Sierpień 2005 Ładna maszyna bojowa. Zasługuje na jakieś ciekawe otoczenie i odpowiednie mapowanie. Pomysl tez nad kompozycją tej scenki. Powodzenia. A tak na boku...Bez avatarka na forum?...
Dirk Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 Witam Niżej prezentuję otoczenie w jakim umieszczę pojazd.Zrezygnowałem z wydm nad morzem na rzecz bardziej praktycznego gruntu:) Chciałbym dać jeszcze parę drzew i krzewów aby otoczenie nie było takie puste.Niestety nie wiem jak je zrobić.Czy mogę skorzystać z generatora drzew czy muszę je zrobić samemu?Jeśli będę musiał zrobić je sam to coś wymyślę:):) Pozdrawiam
urban Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 zabierz się najpier za tekstury potem za otoczenie (to otoczenie pasuje do tego pojazdu)
Dirk Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 Witam Niżej prezentuję teksturę dla pojazdu.Tekstura jest w fazie dopracowywania więc nie jest to jej końcowy wygląd.Przeglądnłałem kilkadziesiąt gazet o pojazdach wojskowych i ich malowaniu.POjazd już jest ukończony wraz z otoczeniem.Zostały mi tylko te nieszczęsne tekstury:)Proszę o komentarze dotyczące tego obrazka,który zamieszczam poniżej. Pozdrawiam
HEKTOR Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 Witam! Pojazd jest ciekawy to wiesz. Ta teksturka nie jest zła, jednak nie jest to maskowanie na pojazd artylerii, ale jeżeli chcesz zrobić w takim maskowaniu to spoko, popraw co nieco, dodaj rysy i takie tam, ważne żeby kamuflaż nie był za jasny, może go trochę ściemnij. Pozdrawiam!
Dirk Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Napisano 9 Wrzesień 2005 Witam Niestety ale z przyczyn czysto technicznych będę musiał zrezygnować z bitwy. Powód:wysiadł mi monitor:(Nowy bedzie dopiero za tydzień więc, choćby nie wiem co, nie wyrobię się.Tworzenie tekstur zajmuje trochę czasu więc ten tydzień był dla mnie bardzo ważny. Model i jego otoczenie dokończę w WIPie. Pomimo tego nadal trzymam kciuki za pozostałych biorących udział w Bitwie3D. Pozdrawiam
HEKTOR Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Witam! Kurcze!... Odpadają najciekawsze prace… Najpierw RA teraz ty… Mam nadzieję że dokończysz prace już może poza bitwą. Ale swoją drogą praca i tak jest super! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi