Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam do wyboru:

-maxwell

-v-ray

-brazila

-standrdowy maxowski render;/

Który wybrać??. Chodzi mi głównie o wasze doświadczenia i opinie na temat tych renderatorów:) ponieważ wszystkie mają takie możliwość iż wolę poświęcić czas na poznawanie jednego, który jest już wypróbowany //czekam///

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na początek radziłbym standartowy - aby oswoić się z ME i ogólnymi jego funkcjami, a potem przejść oczywiście na v-raya - w/g mnie najlepszy render jaki w ogóle jast dostępmny. Ma on największe możliwości, jest stosunkowo (w porównaniu z np. brazilem czy Maxwellem) szybki i ma b.dużo możliwości.

:)

ps. ME = material editor

Napisano

Ja też myśle ze Vray jest szybki i ma bradzo dużo możliwości.

Napisano

Mysle, ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi bo każdy render prócz scanline jest dobry, ja oczywiscie polecam Vray`a bo mi najlepiej sie spisuje :D

Napisano
  • Autor

Hiuuu...kamień mi z serca spadł. Dzięki. Też używałem jak narazie tylko v-raya i cieszę się że nie będę musiał oswajać się z innymi:) jeszcze raz dzięki

Napisano

ja używam oprócz Vraya używam czasem brazila. Jest on niezły do architektury i obiektów na zewnątrz, do wnętrz jest kiepski ale na siłe też można coś wycisnąć. Jest bardzo prosty w obsłudze i daje niezłe efekty praktycznie przy standardowych ustawieniach