gregorjan Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Witam Mam do wyboru: -maxwell -v-ray -brazila -standrdowy maxowski render;/ Który wybrać??. Chodzi mi głównie o wasze doświadczenia i opinie na temat tych renderatorów:) ponieważ wszystkie mają takie możliwość iż wolę poświęcić czas na poznawanie jednego, który jest już wypróbowany //czekam///
danilo2 Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 na początek radziłbym standartowy - aby oswoić się z ME i ogólnymi jego funkcjami, a potem przejść oczywiście na v-raya - w/g mnie najlepszy render jaki w ogóle jast dostępmny. Ma on największe możliwości, jest stosunkowo (w porównaniu z np. brazilem czy Maxwellem) szybki i ma b.dużo możliwości. :) ps. ME = material editor
JunioR Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Ja też myśle ze Vray jest szybki i ma bradzo dużo możliwości.
hcpiter Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Mysle, ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi bo każdy render prócz scanline jest dobry, ja oczywiscie polecam Vray`a bo mi najlepiej sie spisuje :D
gregorjan Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 Hiuuu...kamień mi z serca spadł. Dzięki. Też używałem jak narazie tylko v-raya i cieszę się że nie będę musiał oswajać się z innymi:) jeszcze raz dzięki
siwy Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 ja używam oprócz Vraya używam czasem brazila. Jest on niezły do architektury i obiektów na zewnątrz, do wnętrz jest kiepski ale na siłe też można coś wycisnąć. Jest bardzo prosty w obsłudze i daje niezłe efekty praktycznie przy standardowych ustawieniach
patry Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Ja proponuje Mental Ray'a. Trochę wolny ale można uzyskać super efekty.
hcpiter Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 patry a ja propunuje nie odkopywac starych wątkówi patrzec na ich date
Rekomendowane odpowiedzi