cuba Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 hey witam i co kto tam chce. Mój pomysł to mysz która rozbraja pułapkę na myszy przy pomoy szlifierki kątowej wykonam go mam (nadzieję) w blenderze. Pasował by on i do drugiego tematu ale tu chyba lepiej. Chcę w tym projekcie poćwiczyć teksturowanie, które nie jest moją najmocniejszą stroną. Mam nadzieję że wyjdzie wmiarę realistycznie a jak nie to przerobię na kreskówkę zobaczymy zresztą. no a tu konspekt http://img295.imageshack.us/my.php?image=tak00010ok.jpg
tweety Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 kolejna pracka z jajem :) witamy na forum i w Bitwie. powodzenia :)
Leru Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 tak tak również witam, pomysł z jajem (jak już kolega tweety zauważył ;) ) i zarazem ciekaw :) powodzenia w realizacji
hkropinski Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 ale mysia dziura nie jest tak wielka jak to przedstawiłeś, pozdrawiam i życze powodzenia
Gość _Kreska_ Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 pomysl fajny, mam nadzieje ze w ostatecznej wersji pojawi sie tez tak duzy kawal sera:D, w koncu pracka z jajem wiec i proporcje ostro zachwiane moga byc
Ania Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 fajnie, mam nadzieje że wykonanie będzie też takie dobre jak pomysł
cuba Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 w sumie to nie wiem czy nie zienię pierwotnego nastawienia i niepójdę bardziej w kreskówkę, mimo ze nienapotkałem jeszce trudności nie do przejścia, poprostu zobaczę co da lepszy klimat. A tu kilka renderów otoczeni, to bedą mysie narzędzia w pudełku od zapałek bedą one z tyłu więc mogą być low poly.
chveti Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 dorób jej jeszcze piłę mechaniczną żeby mogła sobie dziury wycinać i kroić ser :)
Ania Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 pudełko wymodeluj z cienszymi sciankami, i nie tak boksowato (pudełka są zrobione ze zgiętych kartoników) kwadratowa rączka śrubokręta niewygodna chyba? ogólnie radze użyć opcji chamfer edges. nie robiłabym kreslówki, bo w kreskówce nie widać szczegółów modelu, kreskówkę można zrobić tak samo w paincie.
cuba Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 tak więc zwęższyłem ścianki bo faktycznie były za szerokie, no i poprawiłem ten śrubokręt. NIe ma piły łańcuchowej ale zrobiłem piłę zwyczjaną taką ręczną a z elektro narzedzi bedzie szlifierka katowa.Tu mam pytanie do moderatora mianowicie czy moge postępy pracy pokazywać na innych serwisach mianowicie na blenderowni, poniewaz nie robię w maxie i ewentualne pomyły użytkowników maxa nie zawsze sa mozliwe do wykonania a n a blenderowni wszyscy robią w blenderz i mogli by dawać również konkretne wskazówki
Ania Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 pytałam już Leru, można dawać na inne fora, pod warunkiem że będzie wzmianka że to jest na ten konkurs. a gdyby tak jednak piłę tarczową? wyglądałaby groźniej od takiej mechanicznej.
cuba Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 No to do wyboru sa następują c elektro narzedzi piła łańcuchowa piła tarczowa i szlifierka ką towa, co chcecie najbardziej zobaczyć??
cuba Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Napisano 4 Lipiec 2005 jako iz jadę na diałkę pracę zostana opóxnionę więc zamieszczam wszystko codo tej pory zrobiłem
Ania Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 jakoś nie przejżałam mechanizmu pułapki, tym bardziej podziwiam myszę. jestem pozytywnie zaskoczona, po tych pierwszych śrubokrętach myślałam że będzie gorzej.
Spidi Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Taka rada: jeśli koniecznie musisz renderowac w internalu z AO to zwieksz ilosc sampli do powiedzmy 8,9 ale bardziej wydajne przy takim renderowaniu jest uzywanie Yafray'a z GI i z metoda Full i jakoscia cienia najmniejsza
cuba Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 spidi ty naprawdę jestes taki głupi żeby na rendery próbne ustawiać 9 sampli?? No nic nie robie tego jescze w yafku bo nie ustawiałem jeszcze swiateł i się nie bawiłem w to jeszcze teraz jestem na etapie modelowania. I jak tak dalej pójdzie na nim zostanę bo wyjeżdzam na 2 tygodnie a nic nie zrobiłem ostyatnio.
cuba Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 Proszę o skasowanie mojego wątku wyofuję się z bitwy. Twardy dysk i płyta glowna do wymany więc nie mam kompa na długo:(
sanki Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 jezeli chcesz skasowac watek, skasuj pierwszego posta, ale zastanow sie nad tym dobrze, moze jeszcze ci sie uda :-) w kazdym badz razie szkoda, szkoda bo pomysl byl calkiem fajny
hkropinski Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 ale te wygryzienia przy drzwiach są wszystkie takie same
Rekomendowane odpowiedzi