shatek Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Cześć. Mam malutki, aczkolwiek zanczący dla mnie, problem z V-ray displacement. Gdy dodaję teksturę nierówności do mapy diplacement (nie używam modyfikatora displacement) wychodzi mi kiszka jak na załączonym obrazku. Nie wiem dlaczego i nie wiem, jak zlikwidować te przerwy pomiędzy poszczególnymi face'ami. Może ktoś zna rozwiązanie? Próbowałem coś zmieniać w ustawieniach w rendererze (w opcji z tym związanej), ale nie przynosiło to oczekiwanych rezultatów. Obrazek: http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=18652&stc=1 Za pomoc z góry dziękuję, Shatek
SansSerif Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Użyj modyfikatora vraydisplacementmod, tam wsadź mapę i ustaw modyfikator na 3D. To trochę pomoże ale niestety nie rożwiąże całkowicie problemu.
Bobby_digital Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 jeszczee keep continuity trzeba chyba zaznaczyc.
shatek Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 Kurde, właśnie chodzi o to, że NIE chciałbym używać modyfikatora, a jedynie mapy w slocie "maps" materiału VRay'a.
Rekomendowane odpowiedzi