shatek Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Cześć. Mam malutki, aczkolwiek zanczący dla mnie, problem z V-ray displacement. Gdy dodaję teksturę nierówności do mapy diplacement (nie używam modyfikatora displacement) wychodzi mi kiszka jak na załączonym obrazku. Nie wiem dlaczego i nie wiem, jak zlikwidować te przerwy pomiędzy poszczególnymi face'ami. Może ktoś zna rozwiązanie? Próbowałem coś zmieniać w ustawieniach w rendererze (w opcji z tym związanej), ale nie przynosiło to oczekiwanych rezultatów. Obrazek: http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=18652&stc=1 Za pomoc z góry dziękuję, Shatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
SansSerif Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Użyj modyfikatora vraydisplacementmod, tam wsadź mapę i ustaw modyfikator na 3D. To trochę pomoże ale niestety nie rożwiąże całkowicie problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobby_digital Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 jeszczee keep continuity trzeba chyba zaznaczyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shatek Posted July 2, 2005 Author Share Posted July 2, 2005 Kurde, właśnie chodzi o to, że NIE chciałbym używać modyfikatora, a jedynie mapy w slocie "maps" materiału VRay'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts