Marek G Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Witam Ostatnio robię taki stół i mam problemy z ustawieniem rendera (vray) i świateł cały czas coś się przepal kolory sie zniekształcaja i wygląda to nienaturalnie.Szeryf przedstawił w dziale architektura też mebelki w podobnym stylu ale mu wyszło rewelacyjnie.Powiedzcie może macie jakieś pomysły jak ustawić światła i render żeby było ok.bedę wdzięczny za podpowiedź.pozdr
mentaller Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 spróbuj zmniejszając multiplier natężenia swiatła, ewentualnie sprubój to samo z GI i z environmentem(tym vrayowym)
Marek G Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 spróbuj zmniejszając multiplier natężenia swiatła, ewentualnie sprubój to samo z GI i z environmentem(tym vrayowym) widziałem twoje autka i bardzo mi sie podobają powiedz może jak ustawiasz render i jakie światła urzywasz.może pare screnów z ustawieniami.byłbym bardzo wdzięczny.pozdr
Mkbart Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Sorry za taki mały OT, ale nie pasuje mi tekstura stołu, jest za bardzo rozciągnięta, reszta ok :). Co do światła to nic nie doradzam, bo vraya się dopiero uczę. Pozdrawiam
mentaller Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 co do screnów to chyba nie ma sensu, bo każda scena ma inną specyfikę. tak pokrotce to uzywam 2 świateł: vray light(ustawione jako dome) oraz target direct(z vray shadow),oba swiatła lekko żółtawe(rgb:255 250 192) - lecz kolor zalezy od własnych preferencji.pozatym wszystko to co napisałem wczesniej i testy,testy,testy... może to bedzie pomocne - http://max3d.pl/tutoriale/kurs157/index.php (oswietlenie interior) poszukaj na alzhem.com w dziale tutorial "oswietlenie exterior"
xeav Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Jest lepiej. oświetlenie mogłoby być jeszcze lepsze PS. gdzie ci się chciało tyle krzeseł modelować:]realhardcore
hcpiter Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 No teraz lepiej, jednak stół powinien jeszcze lepiej wyglądać.
Marek G Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 No teraz lepiej, jednak stół powinien jeszcze lepiej wyglądać. myśle że textura blatów jest kijowa moglibyście podać jakie powinny być ustawienia na dobrą texture blatów
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 niewiem czy tak jest ale wydaje mi się, że z tyłu krzesełka mają za niskie oparcie, reszta ok, pozdrawiam
GRiPi Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 hmm, to niezla musi byc ta konferencja na 200 osob ;p co do modelow to jest calkiem ok, ale design to mi sie nie za bardzo podoba, ani jakos nowoczesnie, ani stylowo, stoly jak stoly krzesla jak krzesla :P ogolnie 4-/6 i co do oswietlenia, to radzilbym jakis pokoj prowizorke zrobic, bo w takim ujeciu to dziwnie wyglada.
Marek G Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 gripi : taki wymyslny stół to pomysł klienta hkropinski : krzesła są wszytkie te same kopiowane arrayem , to tylko złudzenie Panowie a czy nikt nie pokusi się o zrobienie textury ,naprawdę byłbym wdzieczny ta co jest na mojej wizce to bump 30%,diffuse 100%kolor płyty, materiał vraymtl,refflect 100%- falloff(fresnel w slocie białym),subdivs 20,refl gloss. 84, co by pozmieniać żeby było naturalna textura drewna z lekkim połyskiem kolor wiśnia pozdr
Rekomendowane odpowiedzi