Napisano 20 Czerwiec 200321 l Cytat Originally posted by Sylwiusz Cytat Originally posted by aNdREa Co do swiata Warhammera znam go calkiem niezle wiec jezeli czegos nie jestescie pewni piszcie:) Mam pytanko: jak rozwiazac sprawe czarow? Szkoda ze nie Whisperowales bo dopiero teraz zauwarzylem tego posta. W warhammerze istnieja 2 kategorie magii: w pierwszej sa magowie (czrodzieje, alchemicy), w drugiej kaplani (kaplani, druidzi). Inne osoby moga zostac tymczasowo obdarowane mocami magicznymi poprzez blogoslawienstwo. W skrocie: istnieje 8 klas magicznych: czarodzieje, dmonolodzy, elementalisci, nekromanci, alchemicy, kaplani, kaplani druidzcy. Konkrety: Kazda profesja magiczna podzielona jest na poziomy od 1 do 4. Postac poz. 1 moze rzucac czary tylko z poz. 1 a postac z poz. 4 moze rzucac czary z poz. 1,2,3,4. Alchemicy rzucaja czary poz. nizej niz sami sa (np alchemik poz. 3 moze rzucac czary z poz. 1,2). By czarowac trzeba miec umiejetnosc rzucanie czarow. Czarow trzeba sie uczyc. Zdolnosc rzucenia czaru zalerzy od posiadanych punktow magii. Jest cala tabelka kto ile dostaje punktow magii/poziom w zalerznosci od rasy i profesji. Poziom mocy to cecha okreslajaca maksymalna ilosc punktow magii. Wszyscy procz druidow odzyskuja PM poprzez sen lub medytacje. Druidzi musza wykonac dziesieciominutowy rytual w szczegolnym miejscu i czasie (w zwiazku z religia). 1h snu = 10% odzyskanych PM. Medytacja to 1 punkt/K6 tur (minut). Czesto do rzucenia czaru potrzebne sa specjalne skladniki. Kazdy punk pancerza wymusza zurzycie 1 punktu magii wiecej na dany czar by zostal rzucony. Jest jeszcze troche tych zasad, jezeli sa jakies pytania to proponuje je bardziej precyzowac, bo mnie juz palce bola:)
Napisano 21 Czerwiec 200321 l kiedy przewidujecie (jezeli przewidujecie) zakonczenie tego projektu ... pytam sie bo gdyby potrwalo to dluzej niz pol roku to chetnie odjebalbym jakies fajowe intro i ewentualnie wstawki jakies fajne oczywiscie wszystko w 3d (doswiadczenie mam bo na maxie od 4 lat dlubie). Niestety na razie nie moge sie przydac bo siedze w Londynie i na zycie zarabiam :( no coz taka polska zeczywistosc.. POZDROWY [piwo]
Napisano 22 Czerwiec 200321 l Autor Pochwal się jakąś pracką. Nie mam pojęcia ile potrfają jeszcze pracę nad projektem ale trochę potrwają na pewno bo jesteśmy prawie na początku drogi a HI-POLY zajmiemy się na końcu więc daj znać jak będziesz mógł. POZDRÓW BIG-BENA :D [rotfl]
Napisano 22 Czerwiec 200321 l heh londyn mi sie nie podoba wiec nie bede pozdrawial [rotfl] a moimi dzielami na razie nie moge sie podzielic bo zostawilem w domciu.:D:D:D I na pewno dam znac bo mnie to kreci jak cholera, fajnie fajnie ... POZDROWY [piwo]
Napisano 27 Czerwiec 200321 l Autor KOLEJNY ZAJE..TY GRAFIK DOŁĄCZA DO NAS !! Zadania 3D będziesz dostawał od Pabla a jak chcesz zrobić coś 2D to do Phantoma.
Napisano 2 Lipiec 200321 l Też bym się pisał, nie mam jednak szans, jestem średnim grafikiem i pewnie na niewiele się zdam ;/ Macie tutaj mój jedyny model w Low Ply ;/
Napisano 2 Lipiec 200321 l Ta czacha składa się z 56 poly, textury oprucz oczu są mojej producki, w paint\'ku :P To moja klawiatura na której właśnie pisze. Robiłem ją jeszcze dziś (czwartek 01.03 ;) przez 22 min :) Jedyne co moge zaoferować to ciągły kontak, zapał i systematyczność :|
Napisano 2 Lipiec 200321 l Jak chodzi o czarne rysy na klawiaturze - po prostu brudna ;P Pozdrawiam @ll :)[piwo][piwo]
Napisano 3 Lipiec 200321 l Nekro kazdy grafik sie przyda :))) powiedz mi teraz w czym jestes najlepszy: -texturowanie -modelowanie postaci - j.w przedmiotow,obiektow - j.w domow - animacja
Napisano 3 Lipiec 200321 l Najbardziej nadawał bym się do : - j.w przedmiotow,obiektow - j.w domow - animacji Jestem też MG, mógł bym pomóc przy wymyślaniu świata, questów itp. Chyba że to już oszlifowaliście. [mruga]
Napisano 3 Lipiec 200321 l Jak już wcześniej napisalem w innym topicu o krysztalach chętnie pomoge w modelowaniu i texturowaniu - w celu ocenienia moich zdolności prosze odwiedzić www.mroz3d.z.pl Pozdrawiam Mrozik
Napisano 3 Lipiec 200321 l dajcie swoje namiary na gg....wtedy dostaniecie probne zadania czy bedziecie czy nie w teamie :) pozdr
Napisano 3 Lipiec 200321 l Wystarczy kliknąć profile pod topiciem delikwenta aby zinwigilowac jego dane osobiste ale niech Ci będzie:) masz: GG 4855912
Napisano 7 Lipiec 200321 l tezbym sie przylaczyl...ale czy nie ejst juz za pozno??nio i niedlugo sie bitwa zacznie to bardizej do niej bym uwage przywiazal...i w sumie cienki jestem :P
Napisano 8 Lipiec 200321 l Wow RadX... ale się rozkręcacie - no cóz pogratulować jedynie należy i bedę miał Was na oku...... hehehe a jak spapracie mojego ulubionego Warhammera to naślę na was Demon Slayera ;) pozdrawiam [piwo]
Napisano 8 Lipiec 200321 l Autor Boowa witamy po dłuższej nie obecności [jupi] DzięX [piwo] nieźle dajemy czadu nie :D hihihi Doszli do nas wspaniali ludzie pewnie jeszczę inni dojdą no i żeśmy się rozwineli ogranizacyjnie :D cieszę się bardzo z tego. A jak tam twój (wasz) projekt ? Ruszył się trochę ? Pozdrawiam i życzę zdrówka :D [winko]
Napisano 8 Lipiec 200321 l HEH... ruszył, ruszył... może nie z tak wielką parą jak Wasz ale spoko...[piwo] jestem w trakcie rozmów z ludźmi od grafiki 3d, 2d, programistami no i mogę Ci się już pochwalić, że udało mi się \"wyżebrać\" kod źródłowy silnika Karma.... (ten sam, na którym jest zbudowany Unreal2 i UT2003)... no i trwają szkice, concept arty.... wszystko się toczy... narazie gdybyśmy mieli zaczynać to jest nas zbyt mało ale jak co to pomyślnie dogadaliśmy sprawę z Evermotion... (PENdzel, Gabi....) i studiem od efektów specjalnych filmowych theCreatives.... jak będziesz szukał pomocy to wiesz jak mnie znaleźć... pozdrawiam [piwo]
Napisano 9 Lipiec 200321 l Autor Cytat Originally posted by boowa HEH... ruszył, ruszył... może nie z tak wielką parą jak Wasz ale spoko...[piwo] jestem w trakcie rozmów z ludźmi od grafiki 3d, 2d, programistami no i mogę Ci się już pochwalić, że udało mi się \"wyżebrać\" kod źródłowy silnika Karma.... (ten sam, na którym jest zbudowany Unreal2 i UT2003)... no i trwają szkice, concept arty.... wszystko się toczy... narazie gdybyśmy mieli zaczynać to jest nas zbyt mało ale jak co to pomyślnie dogadaliśmy sprawę z Evermotion... (PENdzel, Gabi....) i studiem od efektów specjalnych filmowych theCreatives.... jak będziesz szukał pomocy to wiesz jak mnie znaleźć... pozdrawiam [piwo] EEE to nieźle aby do porzodu nie ;) A jak sprawy licencyne z Games Workshop stoją ? Dzięki, nie zapomnę [piwo] CHCIAŁBYM OGŁOSIĆ, ŻE OBECNY KRÓTKOTRWAŁY PRZESTUJ JEST SPOWODOWANY OKRESEM URLOPOWYM SCENARZYSTÓW :D
Napisano 9 Lipiec 200321 l Scenarzysta (felav) jest na miejscu - nowe zlecenia juz giorgione szykuje (concepty). Jest tez pelna lista przedmiotow które jeszcze są potrzebne: www.felav.republika.pl\\zad.htm Węc jeżeli wszyscy się spręrzą to pod koniec tygonia bedziemy mieli gotową karczmę Dialogi tez beda pod koniec tygodnia I jeszcze jedno czy ktos wie co sie dzieje z Dungalem?
Napisano 9 Lipiec 200321 l Cytat Originally posted by boowa HEH... ruszył, ruszył... może nie z tak wielką parą jak Wasz ale spoko...[piwo] jestem w trakcie rozmów z ludźmi od grafiki 3d, 2d, programistami no i mogę Ci się już pochwalić, że udało mi się \"wyżebrać\" kod źródłowy silnika Karma.... (ten sam, na którym jest zbudowany Unreal2 i UT2003)... no i trwają szkice, concept arty.... wszystko się toczy... narazie gdybyśmy mieli zaczynać to jest nas zbyt mało ale jak co to pomyślnie dogadaliśmy sprawę z Evermotion... (PENdzel, Gabi....) i studiem od efektów specjalnych filmowych theCreatives.... jak będziesz szukał pomocy to wiesz jak mnie znaleźć... pozdrawiam [piwo] hmm...bardzo to wszytko jest ciekawe...mam tylko nadzieje że orginał będe mógł kupić w sklepie nie za 159zł tylko za troche mniej :) mam pytko po co wam tak mocny silnik do tej gierki? Bo shczerze nie wiem czy to ma być RPG...czy jakieś wielkie action FPS :P jako gracz z wieeeloletnim starzem ostrzegam was że to nie grafika (nie w tak wielkim stopniu) wpłyta na grywalność ale sama fabuła oraz inwencja i innowacja twórców...jeżeli macie zamysł wypuszczenia tego na rynek to musicie się z tym właśnie liczyć...ja czymam kciuki za wasz projekt :)
Napisano 10 Lipiec 200321 l Phantom - uspokoi Cie napewno to, że scenariusz pisały osoby wieloletnio zwiazane z polskim Fandomem, Mistrzowie Gry - zdobywcy pucharu Kalessina, Organizatorzy Konwentów RPG oraz ludzie związani z Hogshead Publishing - wydawcy Warhammera... i wspomne tylko, że narazie jest 60 stron maszynopisu scenariusza dokładnego, cały szkielet scenariusza, rys psychologiczny 12 postaci, mnóstwo szkiców.... no i pracujemy nad demo-reel na potrzeby producenckie... ale narazie tylko tyle moge powiedzieć... niedługo powstanie strona www.... a jeśli chodzi o silnik to tylko Karma jest w stanie wytrzymać np. Targowisko w Nuln :) a jeśli chodzi o koszt gry to jeszcze nawet o tym nie myslimy..... Sorki RadX, że wcinam Ci się na topic.... niedługo powstanie mój to sie zluzuje :) [piwo] pozdrawiam[piwo]
Napisano 11 Lipiec 200321 l no ja z miłą chęcią czekam na sajt o gierce :) ciekaw jestem jak wasza gra wygląda od strony 2D...ingame menu i inne takie :) pozdrawiam...