misiekp Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Witam wszystkich, jest to moja pierwsza bitwa w ktorej biore udzial, mam nadzieje ze uda mi sie dokonczyc moja pracke, a koncept jest nastepujacy: chodzi mi o to by przedstawic chiwle tuz przed uderzeniem meteorytu ktory zabil dinozaury, wrzucam dalsza czesc mojej pracki na ktorej widoczne sa wymodelowane i wstepnie oteksturowane triceratops i dwa tyranozaury.... Dorzucam dzis nowe obrazki, tak mniej wiecej bedzie wygladala koncowa pracka (oczywiscie po wielu poprawkach). Teren zrobilem w Terragenie, dinozaury w Maxie, no i troche postproducji w PS by jakos wygladalo... to chyba narazie wszystko...aaa i jeszcze oczywiscie bedzie kometa w afterburnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 triceratops ma trochę za mały kołnież ( tak mi się wydaje ) ale pomysł dobry i życzę powodzenia, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Fajny pomysł. Ja bym zrobił w tle taki wulkan, było by wtedy nieźle. Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 No, widzę, że nie ja jeden sięgam do zamierzchłych czasów w bitwie. Powodzenia, ciekawy pomysł, ale masa roboty z organiką. Radzę zdobyc dobre referki: schematy szkieletów konkretnych gatunków, bo triceratopsów było wiele róznych. Podobnie niewiele trzeba, by z T - rexa zrobić allozaura na przykład. Wystarczy lekko skopać proporcje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekp Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2005 witam ponownie, wrzucilem dzis dalszy etap pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Fajnie by stwory wyglądały jakbyś je zbrushem potraktował, ale osobiście nie jestem zwolennikiem tej metody modelowania, jeśli zbrusha można nazwać modelowaniem :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Pomysl niezly, ale to nie tak wyginely dinozaury, zaraza ich zabila i szalona wcieklych dinozaurow;). A wulkan mozesz dac tam do tylu (na zrobienie tego ognia polecam afterburna, jak i na meteore - czy jak to sie odmienia -). Zycze powodzenia w bitwie. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 witam witam :) życzę powodzenia i ukończenia pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekp Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2005 witam juz dawno nie ruszalem tego watku ale bylem na wakacjach, wiec teraz wrzucam cos nowego a mianiowicie kolejnego dinozaura, mial to byc dinozaur w stylu briachozaura, nie jest on zbyt spomplikowany ale to dlatego ze cala rodzinka takich dinkow bedzie gdzies miedzy 2 a 3 planem :P . Zdecydowalem tez zrobic kraine w ktorej wszystko sie rozgrywa w terragenie a warkocz komety tak jak radziliscie w afterburnie. niedlugo kolejne postepy ( z dinozaurow chce zrobic jeszcze tylko pterodaqktyla) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Brachiozaura nie przypomina, a i ery się nie zgadzają :D Brachiozaur żył w jurze a triceratops i tyranozaur w kredzie, ale to już czepialstwo. Powodzenia. Aha, kołnierz triceratopsa moim zdaniem w sam raz :) I tu taka mała referka ode mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekp Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 dodalem dzis nowe obrazki wiecej przeczytajcie na samej gorze :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Troche takie rozblurowane to tło, a dinozaury ostre...linie brzegu zakonczylbym jakas plaza, moim zdaniem powinienes tez zmienic rozstawienie dinków bo te 2 rexy jakos tak, wzrok leci na nie...Podoba mi sie perspektywa, zmniejszylbym jeszcze diplodoki bo wszystkie stworki mniejwiecej tej samej wielkosci sa... Ps: a juz myslalem ze sie poddales ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil-woj Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Proporcje dinozaurów nie współgrają ze skalą gór, a tak poza tym to cienie dinozaurów są za bardzo nasycone i gęste przez co nie pasują do terenu wymodelowanego w Terragenie(?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YacieK Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Ja tak tylko , w kwestii biologii. Tyrannosaurus Rex jak wynika z najnowszych badań był najprawdopodobnie samotnikiem i to nie polującym a padlinożercą. Nie zgadza się też w tle grupa chyba z rodziny Diplocodus. Ani ich wielkośc ani czas (inna era). Co do propozycji która tu padła aby przerobic T-Rexa na Allosaura. Allosaurus pasowałby do stada diplocodus - ale wtedy do katastrofy i wyginięcia dinozaurów byłoby jeszcze bardzooooooooo daleko. Sam pomysł jest świetny i trzymam kciuki za autora.Oby tylko wytrwał i dokończył pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi