Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktoś wie co trzeba naprzestawiać w ustawieniach lub gdziekolwiek żeby :

Zwiększając rozmiar pędzla do .. powiedzmy 1cm i więcej (na ekranie) nie nakłada koloru ciągłym strumieniem (jak przy małych pędzelkach) , tylko stawia kółka co ileś tam pixeli. nie jest to łądna kreseczka wtedy , tylko kreska składająca sie z kółek nałożonych na siebie :|.

hehe nie mówię już jak ma być to spray końcówka :( .

Mam 1gb ramu, przydzielone do PSa chyba z 700MB, w wyszukiwarce forumowej wpisałem pędzle i nic nie wyczytałem o podobnym problemie.

Aż dziwne że nikt nie miał podobnego :?

Kuba.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

niewiem czy jest komus cos takiego potrzebne, bo jesli dobrze zrozumialem to chcesz zwiekszyc rozmiar pedzla (master diameter) i rysowac tak zeby co iles robil kolka tak? no to albo mozesz pobawic sie opcjami brushes (scattering, shape dynamics itd) albo mozesz stworzyc nowy pedzel (na forum niedawno o tym gadali jak sie robi pedzel) taki ktory ma wlasnie kropki ustawic co ile ma je rysowac i... rysowac;) Niewiem czy oto Ci chodzilo wiec mnie prosze nie bic. pozdr

EDIT: aha;) niewiem nie bylo mi to potrzebne...

Napisano

:D , nienie , ale dzięki ... chodzi o to że jak zwiększę powiedzmy master diameter on sam mi robi kółka w odstępach.... powiedzmy że nie ma płynności w kresce... tak jaby miał laga na końcówce.rysuje linie tak jabyś trzaskał chmurki, a ja chce linie ... taką prostą bez "cmurkowych wcięć" spowodowanych opóżnieniem na wylocie inku

.

Napisano

Spróbuj:

Paleta Brushes->BrushTipShape->Spacing ustaw na 1%

Tip: przy każdorazowej zmianie pędzla, wartość tą należy ustawić ponownie, domyślnie jest 25% (przynajmniej u mnie)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności