Napisano 17 Lipiec 200519 l Ucze sie modelowania od okolo 4miesiecy korzystam z 3dstudio max 5 i chcialbym o jakies wskazowki jesli chodzi mojego projektu . Mało jeszcze wiem jesli chodzi korzystam z ksiazki "Po prostu 3ds max 5" zniej sie nauczylem tego co widac i z kilku tutoriali. Mam nadzieje ze uda mi sie go skonczyc :] Na poczatek dołanczam to co udalo mi sie zrobic i fotke formułki
Napisano 18 Lipiec 200519 l Na razie to troche mało widać, zrób więcej i pokarz...lubie takie samochody
Napisano 18 Lipiec 200519 l Autor Po dzisiejszych zmaganiach udało mi sie zrobic felgi z oponami i zaczalem przednie zawieszenie. :)
Napisano 19 Lipiec 200519 l Autor hamulec tylni juz prawie skonczony jeszcze tylko szczeki :] ... i tu maly problem bo mam malo zdjec tego samochodu a co dopiero rzeby byly szczeki widac :/
Napisano 19 Lipiec 200519 l fajnie sie zapowiada:D moze w przyszlosci gdy skonczysz model dorobisz tor wyscigowy?:d
Napisano 21 Lipiec 200519 l to napewno ci pomoże kiedys tez chciałem robić autko w tym stylu tylko ja chciałem zrobić BRM P261 z 1965 roku ale uznałem że jeszcze nie jestem gotowy na ten bolid a oto link http://www.evil-photographer.com/cars/
Napisano 22 Lipiec 200519 l Autor Oj dzieki CWIEQ napewno sie przydadzą, bo własnie ciezko mialem ze znalezieniem fajnych zdjec na necie :]
Napisano 23 Lipiec 200519 l Autor Dzis dalsza praca nad amortyzatorami przednimi hamulcami itp, nie wiem czy sie za bardzo nie rozdrabniam bo moj komp juz to odczuwa, a gdzie tam do konca. No ale trzeba byc dobrej mysli :] Jutro dam lepsze fotki
Napisano 25 Lipiec 200519 l Autor nareszcie przod ukonczony :] Co o nim myslicie?? ujdzie czy trzeba cos poprawic??
Napisano 26 Lipiec 200519 l Autor No i moje ostatnie wypociny przed wyjazdem, ten silnik to narazie wstepny zarys :)
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Autor Po dlugiej przerwie wkoncu cos ruszylo, jeszcze duzo przede mna ale... :) silnik powoli powstaje
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Osobiscie nie lubie takich aut ale narazie renderki slabe. Sam model.. poprawny
Napisano 4 Wrzesień 200519 l ładny silniczek:) są bugi, no wiem że jesteś początkujący, tak samo jak ja. Jak poprawisz to będzie fajny silniczek:)
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Autor Dzis porawilem troszke silnik i robilem przewody, ale cos nie ladne wyszly i nawet ich nie pokazuje :/ Musze jeszcze raz sprubowac je zrobic, moze mi ktos pomoc jak wmiare latwo je zrobic??
Napisano 5 Wrzesień 200519 l no ladnie Ci to idzie jak na przeczytanie ksiazki i zabawy zaledwie 4 miechow :] pracuj dalej
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Autor Wymęczyłem te wężyki ale nie wiem czy tak to zostawic co o tym sadzicie?? meczylem sie troszke z nimi, nie wiem moze jest jakis latwiejszy sposob na zrobienie takiego czegos ja zrobilem cylinder i go wyginalem(przez mod mesh smooth)
Napisano 22 Wrzesień 200519 l chyba splajnami nadajac im potem grubosc sie da zrobic ladne wezyki ;) pozdro
Napisano 23 Październik 200519 l Autor Ostatnio zabralem sie za kokpit i tyl bolida troszke powoli mi to idzie przez szkole (klasa maturalna) no ale mam nadzieje ze wkoncu go ukoncze :).
Napisano 24 Październik 200519 l Łaa! Postarałeś się o szczegóły. Coż zycze powodzenia, ale ostrzegam, że jeszcze drugie tyle posiedziesz nad materiałami. Myśle, ze wiekszosc ludzi z forum ma ten problem, żeby pogodzić grafikę ze szkoła.
Napisano 24 Październik 200519 l hahah praca 10 godzin dziennie 5 dni w tygodniu ... a weekendy na uczelni :PPP ciesz sie tym co masz bo jak narazie to luz blues :) powodzenia zarowno z modelem jak i z matura ... jak narazie bardzo ladnie ci idzie ... a dla zmotywowania powiem ci ze moje modele po 4 miesiacach byly duzo ... ale to duzo gorsze ;) pozdrawiam