Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

wizualizacja została zrobiona na zlecenie

model: max+vray+photoshop+czas

pzdr

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wporzadku... aczkolwiek zaraz bedzie burza! ;] osobiscie bym usunął galazke z 1 planu na 2 renderze

Napisano

Gałązka jak gałązka - ale ten "wiatrak" to hardcore ... poproszę jeszcze krasnale ...

Po za niebem (jw) render wg mnie poprawny.

Napisano

gdyby niebo i chmurki prawidłowo "zaświeciły" byłoby bardziej naturalnie. Rozumiem, że domek jest tu najważniejszy - i to właśnie on został wyciągnięty z kadru, przynajmniej od razu wiadomo, że nie np. ten wiatrak jest tu projektowany;)

Widoczki przyjemne dla oka - inwestor napewno "to kupi"!

Swoją drogą przepał ścian jak się domyślam jest wyłącznie złym doborem parametrów pochłaniania / oddawania światła przez materiał ścian. Dlaczego tak myślę? Cholera we współczesnych rendererach chyba nie ma tak dużych ograniczeń rangi ekspozycji jak w fotografii (+/- 6~8 EV) ???

BTW czy nie istnieje jakiś parametr uśredniający / wyrównójący ekspozycję jeszcze podczas renderingu, by nie dopuścić do niedoświetlenia/prześwietlenia ?

Może kto mnie z błędu wyprowadzi przy okazji... ;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

wiatrak, hehe.. no tak teraz w modzie są wiklinowe zwierzęta stawiane w ogródkach

Napisano

Nieźle. Ciekaw jestem co tu na prawde modelowałeś a co jest fotosem :P

aha hindus ma racje :P

Napisano

zgadzan sie z NOTHMANE-m co do pierwszego renderu zdecydowanie brakuje mi tam kilku krasnali ogrodowych haha :D drugi obrazek juz znacznie lepszy nie razi juz tak trawa z textury hehe, na obu renderach pierwszy plan zdecydowanie zbyt pusty. Domek fajny niezły detal ale całosc na 3. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

oto kolejne wizualizacje, wykonane na zlecenie, dwie wersje jednego domu.

pozdro

Napisano

2rend: przeswietlony samochod, kostka brukowa z polyskiem? ;] zywoplot jest cacy! + za trawke na chodniku

1rend: kolor dachowki za bardzo nasycony