Kisiel Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 mam problem chce zrobic takie pole ale nie mam pojecia jak to zrobic... to pole jest takie fioletowe ale i przezroczyste... nie mam pojecie za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje
Segal Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 Zrób w photoshopie, albo paincie nawet, mape z kólek biało czarmych na szarym tle. Potem na GEOsphere daj fioletowy materiał z opacity jaki ci odpowiada. Potem na GEOsphere w zakładce MODIFY z modifier list wybiez displace i ustaw strenght na 1 i w Bitmap: daj ta mape z kółek (na miejsce 'none'). Animacja: Co 4-5 klatek (jak chcesz) na WŁĄCZONYM AUTOKEY'U zmieniaj wartość strenght z 1.0 na -1.0 i tak w kółko. Jeśli wolisz mape zrób z plam - bedzie chyba nawet lepszy efeky JESZCZE COS WAZNEGO: koniecznie ustaw duza liczbe segmentow na geosphere (30-40)
Gość bl0ndynek Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 hmm może użyjesz zwykłej kuli z fioletowym lekko przeźroczystym materiałem ??
Kris_R Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 Moim zdaniem bez animowanych tekstur się nie obejdzie... w każdym innym przypadku efekt będzie "drewniany".
mkk3a Napisano 24 Lipiec 2005 Napisano 24 Lipiec 2005 hm, byłoby miło jakbyś chociaż zamiescił screena z tym polem. nie musi być jakiś hi-res, ale jakiś poglądowy obrazek by sie przydał, bo tak sie akurat składa, ze nie wszyscy widzieli ten film :/
Segal Napisano 24 Lipiec 2005 Napisano 24 Lipiec 2005 Po dokładniejszym przyjzeniu sie pola w filmie stwierdzam ze moj pomysł był do d... pupy
Kisiel Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Napisano 25 Lipiec 2005 wejdzcie na http://www.forumfilm.pl/iniemamocni/indexdis.htm i wybierz klip KLÓTNIA
Master Kiełbaster Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 Po pierwsze należy sobie załatwić rodziców super bohaterów. Jest z tym mały problem, ale jak będziesz miał problem zawsze możesz założyc temat jak cofnać się w czasie. Gdy już mamy pierwszy warunek spełnoiny, należy sie skupić i... próbować. Wioli też na początku w filmie nie wychodziło. Najważniejszy jest relax. Nie próbuj od razu uzyskać pola w sytuacji awaryjnej, bo nie wyjdzie. Siądź w spokoju i ćwicz. Trzymam kciuki! Co z nim zrobisz jak już bedziesz umiał je wytworzyć?
asblaze Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 Pomysł mastera mi się podoba ;) Mój patent byłby taki (efekt bardzo podobny) Bierzesz materiał Blend (mixujesz 2 materiały po 3) 1 materiał. ustawiasz reytrace jak lód, nadajesz materialID wrzucasz w videopoście fioletowy glow po krawędziach. 2 materiał. bierzesz standart, kolor fioletowy na opacity mapa cellular (najlepiej zanimuj fazy i zapętl) nadajesz Material ID i w videopoście większy glow na całość. 3 materiał. fallof .... ustawiasz żeby reagowało na cień. Tym materiałem kryjesz sferkę.... tworzysz dodatkowe światło... efekt jest taki, że normalnie masz sferę niekształcającą środowisko z łuną.... w miejsce zderzeń ustawiasz światło i zapalasz je.... w tych miejscach materiał zmienia się na cellular i świeci jaśniej.... jak bedę miał chwilke to zrobie test, bo na razie to czystoteoretyczne rozważanie ;) [EDIT] Na koniec teoria w praktyce.... 25 min... nie piepszyłem sie zbytnio z kolorami i ostawieniem świateł.... glow materiału 2 też za mocny trochę.... nie widać struktury materiału... ale juz nei mam czasu ;) Gdyby światło w momencie uderzenia dac mocniejsze... to rozświetliłaby się cała sfera... http://www.asblaze.com/forum3d/iniemamocni.avi Taka jest metoda... i działa... ;) ustawienia musisz dobrac sam ;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi