Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z dźwiękiem eksportowanym z After Effects. W miejscach nakładania się dwóch ścieżek występują trzaski. Nie znam przyczyny tego problemu, bo kiedy odsłuchuję ścieżkę dźwiękową za pomocą audio preview wszystko jest ok. Dopiero po wyeksportowaniu dźwięku z programu słychać, że jest nie tak.

Dotychczas z tego powodu składałem ścieżkę dźwiękową w Audacity i tam było w porządku. Jednak wykorzystanie adoba jest wygodniejsze bo jednocześnie widzę obraz i wiem dokładnie gdzie wstawić dźwięk.

Może miał ktoś podobny problem i jest w stanie mi pomóc?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za pomoc :) . Nie jestem zbytnio biegły w obróbce dźwięku, a twój post bardzo mi pomógł. Chodziło o natężenie ścieżek, jak je zmniejszyłem (-6dB) w obu ścieżkach trzaski znikły.

Napisano

Premiere (nie pamietam wersji) mialo kiedys problemy takie ze, na koncu kazdego blogu dzwieku (jak to sie nazywa) powstawal trzesk, tak samo na koncu i poczatku klipu, wtedy nalezy po prostu przedluzyc dzwiek i krzywa go wyciszyc :)

Napisano

odkopuje ;)

mam problem slysze trzaski co pewien czas, nie koniecznie na laczeniu sie sciezek,

dodatkowo sciezka z dzwiekiem jest krotsza niz w rzeczywistosci

co z tym poczac ?

Napisano

ttaaddeekk: r u really sure that nie masz przesteru (clip'a) ?

Napisano

ttaaddeekk - to nie kwestia przesteru, AE ma ten problem z samplowaniem podglądu i interpretacji audio przy wciąganiu. nawet patrzenie na "waveform" nie zawsze pomaga.

format mp3 i wave są prawie że ignorowane. ja jeśli muszę, wciągam dźwięk przerobiony wcześniej na AVI albo QT jako klip video.

nie wiem dlaczego jakoś tego nie rozwiązali w Adobe - ale powodem chyba jest fakt że nie do tego służy ten program.(i po co te wszystkie filtry audio..?)

Ciężko jest montować bez odsłuchu, ale najlepiej gotowe ujęcia montować w Premiere.

pozdrawiam