Napisano 23 Lipiec 200519 l Mam problem z dźwiękiem eksportowanym z After Effects. W miejscach nakładania się dwóch ścieżek występują trzaski. Nie znam przyczyny tego problemu, bo kiedy odsłuchuję ścieżkę dźwiękową za pomocą audio preview wszystko jest ok. Dopiero po wyeksportowaniu dźwięku z programu słychać, że jest nie tak. Dotychczas z tego powodu składałem ścieżkę dźwiękową w Audacity i tam było w porządku. Jednak wykorzystanie adoba jest wygodniejsze bo jednocześnie widzę obraz i wiem dokładnie gdzie wstawić dźwięk. Może miał ktoś podobny problem i jest w stanie mi pomóc?
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor Dzięki wielkie za pomoc :) . Nie jestem zbytnio biegły w obróbce dźwięku, a twój post bardzo mi pomógł. Chodziło o natężenie ścieżek, jak je zmniejszyłem (-6dB) w obu ścieżkach trzaski znikły.
Napisano 29 Lipiec 200519 l Premiere (nie pamietam wersji) mialo kiedys problemy takie ze, na koncu kazdego blogu dzwieku (jak to sie nazywa) powstawal trzesk, tak samo na koncu i poczatku klipu, wtedy nalezy po prostu przedluzyc dzwiek i krzywa go wyciszyc :)
Napisano 28 Maj 200816 l odkopuje ;) mam problem slysze trzaski co pewien czas, nie koniecznie na laczeniu sie sciezek, dodatkowo sciezka z dzwiekiem jest krotsza niz w rzeczywistosci co z tym poczac ?
Napisano 20 Czerwiec 200816 l ttaaddeekk - to nie kwestia przesteru, AE ma ten problem z samplowaniem podglądu i interpretacji audio przy wciąganiu. nawet patrzenie na "waveform" nie zawsze pomaga. format mp3 i wave są prawie że ignorowane. ja jeśli muszę, wciągam dźwięk przerobiony wcześniej na AVI albo QT jako klip video. nie wiem dlaczego jakoś tego nie rozwiązali w Adobe - ale powodem chyba jest fakt że nie do tego służy ten program.(i po co te wszystkie filtry audio..?) Ciężko jest montować bez odsłuchu, ale najlepiej gotowe ujęcia montować w Premiere. pozdrawiam