mathix Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Mam problem z dźwiękiem eksportowanym z After Effects. W miejscach nakładania się dwóch ścieżek występują trzaski. Nie znam przyczyny tego problemu, bo kiedy odsłuchuję ścieżkę dźwiękową za pomocą audio preview wszystko jest ok. Dopiero po wyeksportowaniu dźwięku z programu słychać, że jest nie tak. Dotychczas z tego powodu składałem ścieżkę dźwiękową w Audacity i tam było w porządku. Jednak wykorzystanie adoba jest wygodniejsze bo jednocześnie widzę obraz i wiem dokładnie gdzie wstawić dźwięk. Może miał ktoś podobny problem i jest w stanie mi pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathix Posted July 28, 2005 Author Share Posted July 28, 2005 Dzięki wielkie za pomoc :) . Nie jestem zbytnio biegły w obróbce dźwięku, a twój post bardzo mi pomógł. Chodziło o natężenie ścieżek, jak je zmniejszyłem (-6dB) w obu ścieżkach trzaski znikły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
illy Posted July 29, 2005 Share Posted July 29, 2005 Premiere (nie pamietam wersji) mialo kiedys problemy takie ze, na koncu kazdego blogu dzwieku (jak to sie nazywa) powstawal trzesk, tak samo na koncu i poczatku klipu, wtedy nalezy po prostu przedluzyc dzwiek i krzywa go wyciszyc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
streaker Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Błąd starego Premiere w wersji 6.5 (nie wiem jak było z wcześniejszymi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
illy Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 mell - ad.1 wlasnie o to mi chodzilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttaaddeekk Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 odkopuje ;) mam problem slysze trzaski co pewien czas, nie koniecznie na laczeniu sie sciezek, dodatkowo sciezka z dzwiekiem jest krotsza niz w rzeczywistosci co z tym poczac ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knysha Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Trzaski na jakim audio? Zgrywanym z kamery czy importowanym z pliku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
illy Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 ttaaddeekk: r u really sure that nie masz przesteru (clip'a) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 ttaaddeekk - to nie kwestia przesteru, AE ma ten problem z samplowaniem podglądu i interpretacji audio przy wciąganiu. nawet patrzenie na "waveform" nie zawsze pomaga. format mp3 i wave są prawie że ignorowane. ja jeśli muszę, wciągam dźwięk przerobiony wcześniej na AVI albo QT jako klip video. nie wiem dlaczego jakoś tego nie rozwiązali w Adobe - ale powodem chyba jest fakt że nie do tego służy ten program.(i po co te wszystkie filtry audio..?) Ciężko jest montować bez odsłuchu, ale najlepiej gotowe ujęcia montować w Premiere. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts