Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem pokazania tej pracy, ale jakoś zawsze "ważniejsze" sprawy nie pozwalały mi na to ... po otrzymaniu wielu ponaglających kopniaków od dwóch maxowych łosi - Marcela i Smarta (dzięki chłopaki) - zdecydowalem sie w końcu spiąć, porobić fotki, pokompresować obrazki i wrzucić to na forum.

Praca ta jest dla mnie o tyle ważna, że zespół, dla którego ją wykonywałem jest zespołem, w którym gram. Muzycznie lawirujemy w obszarch black/death metalu, stąd nasz odpowiedni image na zdjeciach z bookletu, których autorem, jak i zresztą zdjęcia z frontu okładki, jest Krzysztof "Sado" Sadowski - http://www.56angels.com

Żeby odpowiednio zarysować ogólny sens tej pracy, chciałbym cofnąć się nieco do przeszłości. Okładka poprzedniej płyty jak i sesja zdjęciowa z tamtego czasu powtarzały motyw maski i pozbywania się jej. Maska jest jakby swego rodzaju ikoną zespołu, a motyw pozbywania się jej - ideologiczną podstawą muzyków. Prawidłowym też jest skojarzenie maski z teatrem, którego jak najwięcej elementów staramy się przemycić na naszych koncertach. Będąc więc konsekwentnym zdecydowaliśmy że użyjemy motywu maski również i na tej płycie.

Album nosi tytuł "God The Lux" (bóg - światło), w samych tekstach również bardzo duzo jest rozbłysków, oślepień itp. w związku z czym na grafikach chciałem zawrzeć sporo gry światła i kontrastów. Koncept liryczny płyty, jak i sama konstrukcja liryków (neologizmy, wieloznaczność) opiera się o ideę labiryntu, stąd motywy graficzne różnego rodzaju labiryntów zawarte we wkładce.

W konwencji graficznej płyty powstała również oficjalna strona internetowa zespołu, na której całą grafikę tworzyłem ja, natomiast za kodowanie odpowiedzialny jest olo - http://www.masterful-magazine.com/olo

Serdecznie zapraszam: http://www.vesania.pl

Podsumowując, moim celem, oprócz próby wizualizacji muzyki, było graficzne uwydatnienie słów: Światło ... Maska ... Labirynt ... Pozostawiam Wam w ocenie, czy udało mi się to zrobić, czy nie :)

Zdjęcia produktu:

[ front cover ]

front_post.th.jpg

[ front & back cover ]

backfront_post.th.jpg

[ open box - cd in ]

pict08355ib.th.jpg

[ open box - cd out ]

open.th.jpg

Ciąg dalszy w następnej wiadomości

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Postać cyfrowa:

[ front and back booklet cover ]

cover_frontback.th.jpg

[ path I - rest in pain ]

rest_in_pain.th.jpg

[ path II - posthuman kind ]

posthuman_kind.th.jpg

[ path III - lumen clamosum - minitrack ]

lumen_clamosum.th.jpg

[ path IV - god the lux ]

god_the_lux.th.jpg

[ path V - synchroscheme ]

synchroscheme.th.jpg

Ciąg dalszy w następnej wiadomości

Napisano
  • Autor

[ path VI - phosphorror ]

phosphorror.th.jpg

[ path VII - lumen funestum - minitrack ]

lumen_funestum.th.jpg

[ path VIII - the mysthory ]

the_mystory.th.jpg

[ path IX - fireclipse ]

fireclipse.th.jpg

[ path X - lumen curoscum - minitrack ]

lumen_curoscum.th.jpg

[ path XI - legions are me ]

legions_are_me.th.jpg

Ufff ... to wszystko

Napisano

master of brud art !

krążek na żywo miażdży w 100%, cover świetny, wkładka również

żeby to w pełni docenić, trzeba to mieć w ręku, naszczęście dostałem kopię :D z autografem

poprostu świetne

Napisano

Respekt ! Nic dodac nic ujac, swietny klimat ;) powodzenia

pozdr

Napisano

Hehe no nie powiem okladka bomba a z muzyki to hmm znam tylko utwor gdzie hitler jest na wokalu :D

JokeR

Napisano

Bardzo fajna oprawa graficzna płyty, świetna muzyka!!!

Mam tę płytę, była dołączona do Thrash'em All :)

Napisano
  • Autor

Nowy gitarzysta w zespole = mega kac = absencja na forum

Stad dopiero teraz moge powiedziec:

Milo mi, ze sie Wam podoba :)