Napisano 24 Lipiec 200519 l Witam! Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem pokazania tej pracy, ale jakoś zawsze "ważniejsze" sprawy nie pozwalały mi na to ... po otrzymaniu wielu ponaglających kopniaków od dwóch maxowych łosi - Marcela i Smarta (dzięki chłopaki) - zdecydowalem sie w końcu spiąć, porobić fotki, pokompresować obrazki i wrzucić to na forum. Praca ta jest dla mnie o tyle ważna, że zespół, dla którego ją wykonywałem jest zespołem, w którym gram. Muzycznie lawirujemy w obszarch black/death metalu, stąd nasz odpowiedni image na zdjeciach z bookletu, których autorem, jak i zresztą zdjęcia z frontu okładki, jest Krzysztof "Sado" Sadowski - http://www.56angels.com Żeby odpowiednio zarysować ogólny sens tej pracy, chciałbym cofnąć się nieco do przeszłości. Okładka poprzedniej płyty jak i sesja zdjęciowa z tamtego czasu powtarzały motyw maski i pozbywania się jej. Maska jest jakby swego rodzaju ikoną zespołu, a motyw pozbywania się jej - ideologiczną podstawą muzyków. Prawidłowym też jest skojarzenie maski z teatrem, którego jak najwięcej elementów staramy się przemycić na naszych koncertach. Będąc więc konsekwentnym zdecydowaliśmy że użyjemy motywu maski również i na tej płycie. Album nosi tytuł "God The Lux" (bóg - światło), w samych tekstach również bardzo duzo jest rozbłysków, oślepień itp. w związku z czym na grafikach chciałem zawrzeć sporo gry światła i kontrastów. Koncept liryczny płyty, jak i sama konstrukcja liryków (neologizmy, wieloznaczność) opiera się o ideę labiryntu, stąd motywy graficzne różnego rodzaju labiryntów zawarte we wkładce. W konwencji graficznej płyty powstała również oficjalna strona internetowa zespołu, na której całą grafikę tworzyłem ja, natomiast za kodowanie odpowiedzialny jest olo - http://www.masterful-magazine.com/olo Serdecznie zapraszam: http://www.vesania.pl Podsumowując, moim celem, oprócz próby wizualizacji muzyki, było graficzne uwydatnienie słów: Światło ... Maska ... Labirynt ... Pozostawiam Wam w ocenie, czy udało mi się to zrobić, czy nie :) Zdjęcia produktu: [ front cover ] [ front & back cover ] [ open box - cd in ] [ open box - cd out ] Ciąg dalszy w następnej wiadomości
Napisano 24 Lipiec 200519 l Autor Postać cyfrowa: [ front and back booklet cover ] [ path I - rest in pain ] [ path II - posthuman kind ] [ path III - lumen clamosum - minitrack ] [ path IV - god the lux ] [ path V - synchroscheme ] Ciąg dalszy w następnej wiadomości
Napisano 24 Lipiec 200519 l Autor [ path VI - phosphorror ] [ path VII - lumen funestum - minitrack ] [ path VIII - the mysthory ] [ path IX - fireclipse ] [ path X - lumen curoscum - minitrack ] [ path XI - legions are me ] Ufff ... to wszystko
Napisano 24 Lipiec 200519 l master of brud art ! krążek na żywo miażdży w 100%, cover świetny, wkładka również żeby to w pełni docenić, trzeba to mieć w ręku, naszczęście dostałem kopię :D z autografem poprostu świetne
Napisano 24 Lipiec 200519 l Zarówno grafika jak i muzyka miodzio :D Pozdrawiam wszystkich z ciemnej strony mocy :>
Napisano 25 Lipiec 200519 l Hehe no nie powiem okladka bomba a z muzyki to hmm znam tylko utwor gdzie hitler jest na wokalu :D JokeR
Napisano 26 Lipiec 200519 l Bardzo fajna oprawa graficzna płyty, świetna muzyka!!! Mam tę płytę, była dołączona do Thrash'em All :)
Napisano 27 Lipiec 200519 l Autor Nowy gitarzysta w zespole = mega kac = absencja na forum Stad dopiero teraz moge powiedziec: Milo mi, ze sie Wam podoba :)