Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam!

Od pewnego czasu nosi艂em si臋 z zamiarem pokazania tej pracy, ale jako艣 zawsze "wa偶niejsze" sprawy nie pozwala艂y mi na to ... po otrzymaniu wielu ponaglaj膮cych kopniak贸w od dw贸ch maxowych 艂osi - Marcela i Smarta (dzi臋ki ch艂opaki) - zdecydowalem sie w ko艅cu spi膮膰, porobi膰 fotki, pokompresowa膰 obrazki i wrzuci膰 to na forum.

Praca ta jest dla mnie o tyle wa偶na, 偶e zesp贸艂, dla kt贸rego j膮 wykonywa艂em jest zespo艂em, w kt贸rym gram. Muzycznie lawirujemy w obszarch black/death metalu, st膮d nasz odpowiedni image na zdjeciach z bookletu, kt贸rych autorem, jak i zreszt膮 zdj臋cia z frontu ok艂adki, jest Krzysztof "Sado" Sadowski - http://www.56angels.com

呕eby odpowiednio zarysowa膰 og贸lny sens tej pracy, chcia艂bym cofn膮膰 si臋 nieco do przesz艂o艣ci. Ok艂adka poprzedniej p艂yty jak i sesja zdj臋ciowa z tamtego czasu powtarza艂y motyw maski i pozbywania si臋 jej. Maska jest jakby swego rodzaju ikon膮 zespo艂u, a motyw pozbywania si臋 jej - ideologiczn膮 podstaw膮 muzyk贸w. Prawid艂owym te偶 jest skojarzenie maski z teatrem, kt贸rego jak najwi臋cej element贸w staramy si臋 przemyci膰 na naszych koncertach. B臋d膮c wi臋c konsekwentnym zdecydowali艣my 偶e u偶yjemy motywu maski r贸wnie偶 i na tej p艂ycie.

Album nosi tytu艂 "God The Lux" (b贸g - 艣wiat艂o), w samych tekstach r贸wnie偶 bardzo duzo jest rozb艂ysk贸w, o艣lepie艅 itp. w zwi膮zku z czym na grafikach chcia艂em zawrze膰 sporo gry 艣wiat艂a i kontrast贸w. Koncept liryczny p艂yty, jak i sama konstrukcja liryk贸w (neologizmy, wieloznaczno艣膰) opiera si臋 o ide臋 labiryntu, st膮d motywy graficzne r贸偶nego rodzaju labirynt贸w zawarte we wk艂adce.

W konwencji graficznej p艂yty powsta艂a r贸wnie偶 oficjalna strona internetowa zespo艂u, na kt贸rej ca艂膮 grafik臋 tworzy艂em ja, natomiast za kodowanie odpowiedzialny jest olo - http://www.masterful-magazine.com/olo

Serdecznie zapraszam: http://www.vesania.pl

Podsumowuj膮c, moim celem, opr贸cz pr贸by wizualizacji muzyki, by艂o graficzne uwydatnienie s艂贸w: 艢wiat艂o ... Maska ... Labirynt ... Pozostawiam Wam w ocenie, czy uda艂o mi si臋 to zrobi膰, czy nie :)

Zdj臋cia produktu:

[ front cover ]

front_post.th.jpg

[ front & back cover ]

backfront_post.th.jpg

[ open box - cd in ]

pict08355ib.th.jpg

[ open box - cd out ]

open.th.jpg

Ci膮g dalszy w nast臋pnej wiadomo艣ci

• Odpowiedzi 12
  • Wy艣wietle艅 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Posta膰 cyfrowa:

[ front and back booklet cover ]

cover_frontback.th.jpg

[ path I - rest in pain ]

rest_in_pain.th.jpg

[ path II - posthuman kind ]

posthuman_kind.th.jpg

[ path III - lumen clamosum - minitrack ]

lumen_clamosum.th.jpg

[ path IV - god the lux ]

god_the_lux.th.jpg

[ path V - synchroscheme ]

synchroscheme.th.jpg

Ci膮g dalszy w nast臋pnej wiadomo艣ci

Napisano
  • Autor

[ path VI - phosphorror ]

phosphorror.th.jpg

[ path VII - lumen funestum - minitrack ]

lumen_funestum.th.jpg

[ path VIII - the mysthory ]

the_mystory.th.jpg

[ path IX - fireclipse ]

fireclipse.th.jpg

[ path X - lumen curoscum - minitrack ]

lumen_curoscum.th.jpg

[ path XI - legions are me ]

legions_are_me.th.jpg

Ufff ... to wszystko

Napisano

master of brud art !

kr膮偶ek na 偶ywo mia偶d偶y w 100%, cover 艣wietny, wk艂adka r贸wnie偶

偶eby to w pe艂ni doceni膰, trzeba to mie膰 w r臋ku, naszcz臋艣cie dosta艂em kopi臋 :D z autografem

poprostu 艣wietne

Napisano

Respekt ! Nic dodac nic ujac, swietny klimat ;) powodzenia

pozdr

Napisano

Hehe no nie powiem okladka bomba a z muzyki to hmm znam tylko utwor gdzie hitler jest na wokalu :D

JokeR

Napisano

Bardzo fajna oprawa graficzna p艂yty, 艣wietna muzyka!!!

Mam t臋 p艂yt臋, by艂a do艂膮czona do Thrash'em All :)

Napisano
  • Autor

Nowy gitarzysta w zespole = mega kac = absencja na forum

Stad dopiero teraz moge powiedziec:

Milo mi, ze sie Wam podoba :)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci