Napisano 29 Lipiec 200519 l Witam Mam taki problem: W załączniku jest obrazek, male preview ale widac o co chodzi. W calym pokoju jest jednakowy materiał ciemnego drewna, a rozświetlone biurko sprawia wrażenie jakby było zrobione z czego innego... jest zbyt rozświetlone na jakiś taki sraczkowaty kolor. Chciałbym żeby ten materiał oświetlony bezpośrednim światłem nie zabarwiał się w taki sposób na żółto, a był tylko jaśniejszy/bardzoej rozbielony. Spotkaliście się z takim problemem? Gdzie szukać rozwiązania? w materiale? w ustawieniach światła, vraya? Próbowałem zmieniać teksture w photoshopie, zabierać jej żółty kolor. Scena jest oświetlona vrayowymi plane'ami, i direct lightem. Wszystkie materiały są vrayowe, a swiatła maja vrayshadow. First b: irradiance map, secondary: lightcache. collor mapping ustawiony na HSV exponental Dzieki Hej
Napisano 30 Lipiec 200519 l eee przeciez to wyglada normalnie :] sproboj dac jasniejszego directa a na biorko dac material z ta sama tekstura ale odrobinke przyciemniona i z odrobinke wiekszym nasyceniem moze ci sie bardziej spodoba