TouchThis Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 Robie miejsce w którym spędzam większość życia :D Narazie bez textur itp.
xeav Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 oświetlenie sprawia wrażenie oświetlenia nocnego, chyba przez te lampy
GRiPi Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 pokoj jak pokoj, ale naprawde masz sufit w swiecacego checkera?? :)
TouchThis Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Napisano 30 Lipiec 2005 xeav, ja mam bardzo słabego kompa i zawsze czekam wieki na efekty oświetlenia... Przewertowałem light contest ale zawsze mi coś nie wychodziło... takie oświetlenie jedynie w miarę wyszło... :/ Czytam tutory o vrayu i może na final render coś wykombinuję ///-------- Nie, sufit zrobie normalny jak dojdę do sensownego oświetlenia...
TouchThis Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Napisano 30 Lipiec 2005 Mam jeszcze pytanie do WAS [tych których zwą umiejętnymi] jak zrobić realistyczne kable ? narysować cylinder podłużny i wyginać :| ? troche dużo roboty a efekt niebardzo mi wychodzi...
xeav Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 ok, będzie dobrze, tylko popracuj nad teksturami
xeav Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 Mam jeszcze pytanie do WAS [tych których zwą umiejętnymi zawstydzasz mnie :) -splajny i loft, pomysł z cylindrem opdada zupełnie, za dużo roboty :)
TouchThis Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Napisano 30 Lipiec 2005 Dzięki :> jak popracuje to uploadne update'y
masater Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 skoro vray to pewnie 3dstudio max, takze zrób sobie splinami, ustaw na smoth albo bazier i włącz renderable, display render mash zeby ustawic grubość , i masz kabelki ;)
hkropinski Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 ale fajne światła masz w pokoju ( chyba, że trochcę to podkoloryzowałeś;-)) pozdrawiam
TouchThis Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 ale fajne światła masz w pokoju ( chyba, że trochcę to podkoloryzowałeś;-)) pozdrawiam nie, nie edytowałem w niczym - prosto z vraya [jeżeli chodzi o stronę wykonania bo można to rozumieć dwuznacznie]
TouchThis Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 OK , KUR*A taki zły jeszcze nie byłem, dorobiłem monitor, głośniki, lampkę, kosz, obudowę od kompa, poprawiłem kilka rzeczy, telefon, podkładkę, płyty, chce robić dalej otwieram scenę i
Huter Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Miałem podobny problem ... ale autor pewnej książko do 3ds maxa 5 zalecił odpalenia nowej sceny i za pomocą file->marge przekładać obiekty ... okazało się, że mogłoem wszystko przesłać w wyjątkiem głupiego dywanika :/ ... gdy szedł duwanik była zwiecha ... tak więc wszystko z wyjątkiem dywanika przez marge przesłałem i nowy dywanik zrobiłem ... może i tobie się uda ...
TouchThis Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 Miałem podobny problem ... ale autor pewnej książko do 3ds maxa 5 zalecił odpalenia nowej sceny i za pomocą file->marge przekładać obiekty ... okazało się, że mogłoem wszystko przesłać w wyjątkiem głupiego dywanika :/ ... gdy szedł duwanik była zwiecha ... tak więc wszystko z wyjątkiem dywanika przez marge przesłałem i nowy dywanik zrobiłem ... może i tobie się uda ... Heh, otworzyłem plik w hexedytorze ale zawiera tylko puste bajty 0 :/ [czyli jest pusty] no trudno, jak sie spręże jeszcze dzisiaj odtworze i wrzuce
TouchThis Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 Ok ,zrobiłem od początku wszystko, nie zwracać uwagi na textury, one są tylko tak dla zasady - zmienie je na końcu; dodałem podkładkę, 2 kolumny, kabel, śmietnik, panel LCD Sony - panel zlewa sie całkowicie z materiałem przednim głośnika to będzie trzeba zmienić jego kolor
ReflectVision Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 no fajnie , tylko ja bym zrobil jakies swiatlo padajace z zewnatrz do srodka.
TouchThis Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 Światło zrobie na samym końcu - nie mam takiego dobrego kompa co by to sie szybko renderowało jeszcze jeden skrin z poprawionym panelem: A tu panel w oryginale
Marcin Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 zapoznaj sie z opcją "autosave" w maxie ... zapobiega to sadzaniu k*rwami i innymi stworzeniami ...
TouchThis Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 zapoznaj sie z opcją "autosave" w maxie ... zapobiega to sadzaniu k*rwami i innymi stworzeniami ... autoback mi nic nie daje bo jak robie inne projekty to w autoback są właśnie one a autosave nic nie dało jak widać bo plik był uszkodzony...
ReflectVision Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 monitor ma za szeroki ekran i za wąską nózkę
TouchThis Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Po długiej przerwie, update :) http://www.touchthis.pl/inne/moj_pokoik4.jpg
Dmk Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 Kosz do poprawy jest za wysoki i za wąski. Klamki też mają za długie te "szyjki" co je z oknem łączą, kaktusik grubaśny taki. Mysz wydaje mi sie minimalnie za płaska, ale mogę się mylić, wiem że to WiP, ale musisz też sam komputer poprawic troszke ;), no i tak patrze ze okna w sensie ramy sa chyba przy grube ... jak to poprawisz to będzie b.ładnie :D pozdr !
mkk3a Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 na pierwszy rzut oka jest nawet ok, ale jednak błedow jest strasznie duzo: - klamki od okien - w biurku każda deska ma inną grubość - blat biurka za wysoko albo parapet za nisko. u mnie pomiedzy nimi jest ponad 20 cm - cały komp do wymiany - LCD za grube, dziwnie mocowane, poza tym przewróciłby sie do tyłu - tablica korkowa nie wygląda na korkową - kosz na śmieci dziwny - złe oświetlenie. chyba nie modelowałes wszystkich scian, bo swiatła pada z prawej strony, a powinno z lewej - brak listwe miedzy podłogą i scianą - wiekszosc tekstur i materiałów taka sobie... mapowanie na biurku tez nie lepsze
TouchThis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 mkk3a >> http://www.syslabs.ru/i2/pics/big/06601.jpg LCD robiłem z tego i zgadza się rozmiarami, reszte postaram się poprawić a materiały wyszukam na final render :)
Rekomendowane odpowiedzi