Napisano 30 Lipiec 200519 l Robie miejsce w którym spędzam większość życia :D Narazie bez textur itp.
Napisano 30 Lipiec 200519 l Autor xeav, ja mam bardzo słabego kompa i zawsze czekam wieki na efekty oświetlenia... Przewertowałem light contest ale zawsze mi coś nie wychodziło... takie oświetlenie jedynie w miarę wyszło... :/ Czytam tutory o vrayu i może na final render coś wykombinuję ///-------- Nie, sufit zrobie normalny jak dojdę do sensownego oświetlenia...
Napisano 30 Lipiec 200519 l Autor Mam jeszcze pytanie do WAS [tych których zwą umiejętnymi] jak zrobić realistyczne kable ? narysować cylinder podłużny i wyginać :| ? troche dużo roboty a efekt niebardzo mi wychodzi...
Napisano 30 Lipiec 200519 l Mam jeszcze pytanie do WAS [tych których zwą umiejętnymi zawstydzasz mnie :) -splajny i loft, pomysł z cylindrem opdada zupełnie, za dużo roboty :)
Napisano 30 Lipiec 200519 l skoro vray to pewnie 3dstudio max, takze zrób sobie splinami, ustaw na smoth albo bazier i włącz renderable, display render mash zeby ustawic grubość , i masz kabelki ;)
Napisano 31 Lipiec 200519 l ale fajne światła masz w pokoju ( chyba, że trochcę to podkoloryzowałeś;-)) pozdrawiam
Napisano 31 Lipiec 200519 l Autor ale fajne światła masz w pokoju ( chyba, że trochcę to podkoloryzowałeś;-)) pozdrawiam nie, nie edytowałem w niczym - prosto z vraya [jeżeli chodzi o stronę wykonania bo można to rozumieć dwuznacznie]
Napisano 31 Lipiec 200519 l Autor OK , KUR*A taki zły jeszcze nie byłem, dorobiłem monitor, głośniki, lampkę, kosz, obudowę od kompa, poprawiłem kilka rzeczy, telefon, podkładkę, płyty, chce robić dalej otwieram scenę i
Napisano 31 Lipiec 200519 l Miałem podobny problem ... ale autor pewnej książko do 3ds maxa 5 zalecił odpalenia nowej sceny i za pomocą file->marge przekładać obiekty ... okazało się, że mogłoem wszystko przesłać w wyjątkiem głupiego dywanika :/ ... gdy szedł duwanik była zwiecha ... tak więc wszystko z wyjątkiem dywanika przez marge przesłałem i nowy dywanik zrobiłem ... może i tobie się uda ...
Napisano 1 Sierpień 200519 l Autor Miałem podobny problem ... ale autor pewnej książko do 3ds maxa 5 zalecił odpalenia nowej sceny i za pomocą file->marge przekładać obiekty ... okazało się, że mogłoem wszystko przesłać w wyjątkiem głupiego dywanika :/ ... gdy szedł duwanik była zwiecha ... tak więc wszystko z wyjątkiem dywanika przez marge przesłałem i nowy dywanik zrobiłem ... może i tobie się uda ... Heh, otworzyłem plik w hexedytorze ale zawiera tylko puste bajty 0 :/ [czyli jest pusty] no trudno, jak sie spręże jeszcze dzisiaj odtworze i wrzuce
Napisano 1 Sierpień 200519 l Autor Ok ,zrobiłem od początku wszystko, nie zwracać uwagi na textury, one są tylko tak dla zasady - zmienie je na końcu; dodałem podkładkę, 2 kolumny, kabel, śmietnik, panel LCD Sony - panel zlewa sie całkowicie z materiałem przednim głośnika to będzie trzeba zmienić jego kolor
Napisano 1 Sierpień 200519 l no fajnie , tylko ja bym zrobil jakies swiatlo padajace z zewnatrz do srodka.
Napisano 1 Sierpień 200519 l Autor Światło zrobie na samym końcu - nie mam takiego dobrego kompa co by to sie szybko renderowało jeszcze jeden skrin z poprawionym panelem: A tu panel w oryginale
Napisano 1 Sierpień 200519 l zapoznaj sie z opcją "autosave" w maxie ... zapobiega to sadzaniu k*rwami i innymi stworzeniami ...
Napisano 1 Sierpień 200519 l Autor zapoznaj sie z opcją "autosave" w maxie ... zapobiega to sadzaniu k*rwami i innymi stworzeniami ... autoback mi nic nie daje bo jak robie inne projekty to w autoback są właśnie one a autosave nic nie dało jak widać bo plik był uszkodzony...
Napisano 26 Grudzień 200519 l Autor Po długiej przerwie, update :) http://www.touchthis.pl/inne/moj_pokoik4.jpg
Napisano 26 Grudzień 200519 l Kosz do poprawy jest za wysoki i za wąski. Klamki też mają za długie te "szyjki" co je z oknem łączą, kaktusik grubaśny taki. Mysz wydaje mi sie minimalnie za płaska, ale mogę się mylić, wiem że to WiP, ale musisz też sam komputer poprawic troszke ;), no i tak patrze ze okna w sensie ramy sa chyba przy grube ... jak to poprawisz to będzie b.ładnie :D pozdr !
Napisano 26 Grudzień 200519 l na pierwszy rzut oka jest nawet ok, ale jednak błedow jest strasznie duzo: - klamki od okien - w biurku każda deska ma inną grubość - blat biurka za wysoko albo parapet za nisko. u mnie pomiedzy nimi jest ponad 20 cm - cały komp do wymiany - LCD za grube, dziwnie mocowane, poza tym przewróciłby sie do tyłu - tablica korkowa nie wygląda na korkową - kosz na śmieci dziwny - złe oświetlenie. chyba nie modelowałes wszystkich scian, bo swiatła pada z prawej strony, a powinno z lewej - brak listwe miedzy podłogą i scianą - wiekszosc tekstur i materiałów taka sobie... mapowanie na biurku tez nie lepsze
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor mkk3a >> http://www.syslabs.ru/i2/pics/big/06601.jpg LCD robiłem z tego i zgadza się rozmiarami, reszte postaram się poprawić a materiały wyszukam na final render :)