Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dlugo mnie nie bylo, widze do temaciku nikt nie zaglada :)

Ale w sumie i tak stracilem nadzieje...Coraz gorzej to to wyglada IMO :)

Moje proby zrobienia jakiegos ciekawego obrazka spezly na niczym... moj komp juz nie wydala...

Chcialem zrobic scenke w ktorej jest wrak tego pojazdu na pierwszym planie, w tle nad wzgorzami unosza sie 2 inne, reflektorami oswietlaja teren w poszukiwaniu zaginionego kolegi, oczywiscie wszystko o zmroku.. no ale i komp i program odmowili wspolpracy i nic z mojej wizji nie bedzie...

Zaczelem wiec cos tam robic innego, lzejszego... wiem, ze wyglada to beznadziejnie, ale sprobuje jeszcze cos z tego zrobic... pojazd wyzej dam, dymu troche w miescie, cos jakby palace sie domy/samochody... moje proby zrobienia pociskow lecacych w strone pojazdu tez wyszly beznadziejnie, nie wspominajac juz o cieniu... koszmar... juz nie wiem co ja mam z tym zrobic.. chyba tylko usunac....

ps. moze ktos wie jak sie pozbyc tego gownianego cienia? tzn jak zrobic by byl normalny a nie te kwadraty...

13.jpg

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rzeczywiście Leru ma racje ujęcie jest niezaciekawe a co do modelu toświetny ten helikoptrek podoba mi sie popracuj tylko nad otoczeniem :)

Napisano

No to wywalilem ta pustynie, zamiast tego postanowilem wlozyc pterka do hangaru, obecna scenka przedstawia pojazd zjezdzajacy do podziemnego hangaru, ostatecznie pewnie bedzie tak, ze pojazd bedzie juz w hangarze stal.

Moim zdaniem wyglada to lepiej niz latajacy nad pustynia, ale czy rzeczywiscie tak jest to juz powiecie mi Wy (mam nadzieje)

Pozdrawiam

Napisano

Niewątpliwie pojazd byłby duży w rzeczywistości. Czemu zatem pokazywać go tak od góry? Pustynny krajobraz nie był zły z tym, że ujęcie było nieciekawe. Co Ty na to, żeby go umieścić w środku akcji, wystrzeliwującego rakiety, jednak kamera ujmująca go byłaby widocznie niżej niż sam pojazd. Ten z kolei byłby pochylony do przodu. Pokazałbyś detal i zmiażdzył obserwatora jego wielkością :)

Napisano

Chcialem zrobic akcje, zrobic jeszcze mant kilka, cos ala UT2004, skopiowac go jeszcze raz, rakiety, pociski, zniszczenie.. ale nie moge, probowalem 3 razy skopiowac pojazd i za kazdym razem max sie wieszal lub caly komputer :/

Od dolu straciloby sie widok na gore i tyl, ale moze jeszcze cos z tym zrobie... Dziekuje za uwagi.

Napisano

hehe, dzieki Jaras, fajne :)

swietne te reflektory :)

jak je zrobiles? dodge+push?

(lampki na rusztowaniach maja/mialy byc, tylko juz mi sie nie chcialo robic :P)

Gość _Kreska_
Napisano

a jakbys go zostawil nad pustynia tylko starujacego do akcji? wiesz, takie filmowe ujecie, lekko z dolu, odlatujacy statek wzbijacjacy tumany kurzu?

Napisano

Kreska, pomysl dobry, ale chyba juz na to kapke za pozno, nie chce mi sie od nowa pustyni robic :)

No wiec troche sie pobawilem, polaczylem kilka pomyslow i wyszlo... no wlasnie.. IMO nic ciekawego nie wyszlo... ech... beznadzieja, niedawno nabralem ochoty na to ale juz mi przeszlo :P

Napisano

Powiem szczeże że dobr by to było ale lepsza jast ta scenka z windą w nocy i reflektorami co Jaras Ci podzrzucił ale to tylko moje zdanie

Napisano

Niestety z przyczyn technicznych i osobistych zmuszony jestem zakonczyc moj udzial w bitwie, przepraszam jesli kogos zawiodlem (ciekawego kogo :P).

Nie udalomi sie zrobic tego co chcialem, ale zamieszczam to co mi sie udalo zrobic.

Innym zycze powodzenia i wysokiej pozycji.

Dla zainteresowanych podam, ze scenka ma jakies 1,2 miliona face'ow, renderowalo sie cos kolo 10min na scanlinie jedzac mi 230MB pamieci fizycznej i 1gb wirtualnej.

Napisano

wiesz, sledzilem twoj watek z wielkim zainteresowaniem, dlatego apeluje, ze zostaly 3 tygodnie, i nie powinienes sie poddawac w takim momencie!!!

trzym sie i pracuj dalej (w miare mozliwosci ofkors)

Napisano

bojar, dzieki, milo to slyszec.

dareg, dzieki za slowa otuchy, mimo,ze niektore problemy moglbym przezwycziezyc to nie wszystkie, chocby z tego wzlgedu, ze nie mam juz maxa :) postaram sie jeszcze pobawic tym ostatnim renderem.

Mam nadzieje, ze swoja prace tez skonczysz :)

ciesze sie, ze moglem sie bawic w tak dostojnym gronie :)

dzieki raz jeszcze i pozdrawiam

ps.najprawdopodobniej bede kiedys (moze nie za tak dlugo) kontynuowal prace w WIPie.

Napisano

witam, no ja tez chcialbym zobaczyc final, wielka szkoda, tylko 1 rzecz mnie zatkala, 1,2M facesow? ? ?, zart?. hehe, cala moja scena nie ma nawet 400k, w przyszlosci radze byc bardziej roztropnym w dysponowaniu tym cennym surowcem. Dobry grafik potrafi ocenic ile facesow ma poswiecic aby model wyglaal dobrze, ale zeby nie przesadzic. Pozdraiwam i powtarzeam jeszcze raz wielka szkoda ze nie mozesz ukonczyc pracy, cu next time

PS, widzialem twoja pracke, miasto. wow robi wrazenie, zycze wiecej takich prac: ]

Napisano

taaadeeek.. gdzies na pierwszej bodajrze stronie byl link do tego...

KomiC... no niestety jedynie co mam to rnder BMP w/w obrazka bez efektu lamp.Wiecej robic nie moge z prostych powodow: brak oprogramowania (max byl na PC siedze obecnie na lapku), za slaby sprzet (nie zadziala tu plynnie MAX, a to takiej ciezkiej scenie nie wspomne), brak OSa (siedze na Linuxie, a blendera sie dopiero ucze), brak czasu (studia w miescie oddalonym o dosc spory kawalek)... takze malo czasu mam na cokolwiek niestety :(

Ale dzieki za mile slowa... co do finala.. w/w jest wlansie wersja koncowa choc nie wyglada tak jak sobie wymarzylem... przepraszam tez za spora kompresje, moj blad, jesli ktos zechce to wrzuce niespopresowana wersje na wlasny serwerek i dam linka.

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności