Gab3d Napisano 19 Czerwiec 2003 Napisano 19 Czerwiec 2003 Na poczatek zanim zeskanuje cokolwiek z klasycznej grafki: szkic kumpeli (bardzo, bardzo szybki :D) : Noi moja zabawa w kolorki (oczywiscie nie skonczone, masa bledow etc.. bla bla bla okolo 1,5godz cudowania mysza. W sumie pierwszy raz staram sie cos pokolorowac z samych kontur dodajac swiatlocien i caly stuff) : Niedlugo bedzie wiecej, jak zeskanuje to troche olowka i tuszu.
Phantom Napisano 19 Czerwiec 2003 Napisano 19 Czerwiec 2003 witam... a czy dół majteczek musi być tak wysoko?? coś mi one przeszkadzają w spokojnym podziwianiu arta...i dziwny pędzel wybrałeś sobie na włosy...ale ciekawie wygląda :D Ogólnie mi się podoba :) pozdro...[piwo]
rebuzz Napisano 19 Czerwiec 2003 Napisano 19 Czerwiec 2003 Cialo mi sie podoba..... Ale z opiniami poczekam az bedzie TWARZ widac bo narazie to jest jej brak.... POZDRO :]:]
Gotham Napisano 19 Czerwiec 2003 Napisano 19 Czerwiec 2003 Koleżanka ma twardą kreskę. Musisz wprowadzić w szkic lekkie miękkie obramowanko (ale robi ci super referencje więc nie narzekaj!). Ogólnie to pamiętaj o świetle i jego konsekwencjach :)
Gab3d Napisano 20 Czerwiec 2003 Autor Napisano 20 Czerwiec 2003 Z tym obramowankiem przy pomocy myszy moze byc problem.... no, ale sprobuje. Nie orientuje sie ktos czy w Niemczech lub Belgii sa tansze tablety? Opyla sie cos sciagnac ? Moze ktos chce? Za 10 dni sprzety bylyby u nas. Co do twarzy to nie wiem czy sie podejme jej produkcji mysza... no chyba ze narysuje zeskanuje i obrobka w kompie. Pozdro. G3d
Gotham Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 W takim razie musisz mocno stylizować światłem.
biglebowsky Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 A to z myszka sie meczysz?, nie lepiej narysowac na papierze i zeskanowac? ale i tak wyglada spoko, niezly do malowania, i wlasnie...malowania. Proponuje ten etap to zaczac jescze raz puki jeszcze ci sie chce. 1 Zapomnij, przynajmniej na razie o miekkich pedzelkach, wygladzanie to na koncu i ewentualnie. i swiatlo, ustal sobie konkretne zrodlo swiatla, nie takie centralne jak zdjecie z durnowatej cyfrowki, to wtedy pojdzie ci bez problemow.
Gab3d Napisano 24 Czerwiec 2003 Autor Napisano 24 Czerwiec 2003 Tiaa. Dzis stalo sie cos pieknego :D Kumpel mojego brata wpadl do nas i kiedy zobaczyl moj rysunek, odrazu powiedzial ze to trinity. Co ciekawsze nie byla to klasyczna trinity, tylko aktorka ktora ja grala, jeszcze z dlugimi wlosami :D, a on ja rozpoznal :D Besss kitu ujzalem swiatelko w tunelu :D Jak dopadne skaner to wam pokaze.
biglebowsky Napisano 24 Czerwiec 2003 Napisano 24 Czerwiec 2003 Ok. troche lekcji od Mullinsa ( spooge demon ), na przykladzie prac innych. o swiatlocieniu: http://forums.sijun.com/viewtopic.php?t=33286 i troche ogolniej o malowaniu, kolorach i relacjach: http://forums.sijun.com/viewtopic.php?t=33061 mysle ze beda przydatne.
Rekomendowane odpowiedzi