Skocz do zawartości

brak okna do zatrzymywania renderingu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam mały problem gdy zainstaluje maxa nie mam okna w którym zatrzymuje sie rendering :| nie wiem czemu może idzie to gdzieś włączyć??? prosze o pomoc bo ciężko jest pracować bez tej funkcji:P

pozdrawiam

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

aha możliwe z tą rozdzielczością bo muj monitorek nie osługuje więcej:P a da sie to jakoś zrobić żeby było widać je przy 800x600??

Napisano

szczerze to niewiem, nigdy nie mialem potrzeby z tym kobinowac... zapewne sie da, moze jest jakis *.ini od ustawien okieniek niewiem musisz poeksperymentowac.

muj=mój/moj

Napisano

w pliku 3dsmax.ini

[RenderProgressDialogPosition]
Dimension=840 57 379 634

Jeśli dobrze pamiętam, pierwsze dwie liczby, to współrzędne X,Y (licząc od lewej-górnej strony); dwie następne to wymiary okna.

Napisano

Zaraz... pracujesz w maxie na monitorku 600/800? Czy ja czegoś nie trybię, czy ekran pracy po odjęciu pasków narzędzi i fullscreen nie ma przypadkiem rozmiarów paczki papierosów?

Napisano
Zaraz... pracujesz w maxie na monitorku 600/800? Czy ja czegoś nie trybię, czy ekran pracy po odjęciu pasków narzędzi i fullscreen nie ma przypadkiem rozmiarów paczki papierosów?

eee nie jest tak źle z 800x600 mozna expert mode wlaczyc i darady spokojnie cos wydlubac... tylko zeby kolorki dobre byly :)

Napisano

Wiesz, Plastique, ja się nie cackam, pracuję na 19'', 1200/1600, wiec jak sie przesiadam czasem u mojej lubej na monitor 15'', to czuje sie, jakbym patrzył w LCD wizjer cyfraka.

Napisano

hehe znam to uczucie :) ja osobiscie dwie 21' posiadam ale niedawno jedna 'sfiksowala' i poszła do naprawy... teraz mam konfiguracje 21' - 15' na pietnastce 800x600, takze kumam o co chodzi...

[cut]

Wracajc do tematu... moj pierwszy monitorek to byla wlasnie 15"@800x600, niepowiem że fajnie sie na tym w maxie pracowało o ps niewspominając, ale na początek do 'łapania podstaw' całkowicie wystarcza. Niekażdy od plazmy zaczyna :)