Napisano 8 Sierpień 200519 l Witam, to mój drugi wip. Pierwszego nie dane mi było skończyć. Może ktoś widział tamtą Nokie 7250i. Porzuciłem tamten projekt ponieważ już na początku wszystko zawaliłem( ustawienie boxa z referką, za duże chamfery i kilka innych) i nie miałem już cierpliwości robić od nowa. Ten projekt też może nie doczekać sie finału ale zrobie co w mojej mocy żeby jednak tym razem dotrwać do końca. Zyczcie mi powodzenia. Co to TST chyba każdy wie. Narazie wieżyczka ( jeszcze nie skończona):
Napisano 8 Sierpień 200519 l to ja moze literowke poprawie ;)....Terran Siege (nie siedge) Tank.....male ale jednak razi ....jako stary gracz w stara licze iz dokonczysz ten model :)
Napisano 8 Sierpień 200519 l Autor xyrion--> no rzeczywiście niedopatrzenie. Updejt... Troche poprawiłem osłony, dodałem napis z numerem seryjnym, i dorobiłem takie "pierdółki po bokach :
Napisano 8 Sierpień 200519 l Autor Jeszcze jedna ważna rzecz: Mam v-raya (FREE) jak widać, komenda na pokazywanie ilości pirimitivesów jest %primitives ( %primitiwes też próbowałem) ale w podpisie nie pokazuje ilości tylko ten napis %pri... czyli tak jakby ta komenda nie istniała. Czy tam czeba coś jeszcze ustawiać zeby pokazało ilość??
Napisano 8 Sierpień 200519 l qrde widze ze masz jakies super dokladne referki.....jestem naprawde pod wrazeniem...moze jakas animacja potem :)....jak tank niszczy hydraliska albo cosik!!
Napisano 9 Sierpień 200519 l Autor W tym włąśnie problem, mam jedną referkę, która nie do końca przedstawia TST. Zamiast kwadratowego przodu jest taki strasznie owalny. Jednym słowem - brzydki. Z tej referki biorę tylko niewielką pomoc, a opieram się raczej na własnym pomyśle.
Napisano 9 Sierpień 200519 l Autor Updejt, Znalazłem w necie lepszą referkę, więc pomysły będe czerpał z 2 całkowicie róznych refer. Ostateczna( raczej) wersja wieżyczki:
Napisano 9 Sierpień 200519 l Autor Zabawa: Złóż sobie czołg ;]. Siatki luf nie da sie bez ms bo uzylem boolean. Druga sprawa - inaczej wam nie okarze, bo nic nie widać.
Napisano 10 Sierpień 200519 l Autor illy--> na lufach tak ma być, to jest załamanie. Na osłonach stało się tak ponieważtam są 2 trójkąty ;/ ale po nalożeniu texty nie będzie nic widać ( i hope so).
Napisano 10 Sierpień 200519 l Segal, co do luf to jeszcze moge sie zgodzic acz masz tam pozniej ladne przejscie ale jak chcesz. A trojkaty edytuj, zmniejszysz ilosc poly, ulatwisz sobie teksturowanie i plepszysz efekt. Przeciez to jest 5 minut roboty
Napisano 10 Sierpień 200519 l Autor No dobra next render będzie poprawa. Updejt: Prowadnica + górna osłona, pozbawiona narazie 'bajerków':
Napisano 10 Sierpień 200519 l jee :) niestety jest tak malo referek ze raczej ciezko bedzie sie trzymac oryginalu i wez zmien chociaz czcionke tych napisow bo sa okrrropne
Napisano 10 Sierpień 200519 l na miniaturce zaznaczam miejsce, w którym wydaje mi się, że jest błąd. czcionka napisu chyba może być, ale zmień jej gęstość ( na bardziej cieńką ) bo się zlewa. pozdrawiam
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor Next updejt: Nie wspominajcie o bugu przy bocznych osłonach - też go widze :P