Willow Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 Kopnął mnie zaszczyt zostania głównym scenarzystą Kryształów Lorien:) Na tym poście będziemy rozwiązywać problemy związane z zasadami i scenariuszem jak również stroną www jeśli powstanie:). Na początek chciałbym poznać członków zespołu i dowiedzieć sie paru rzeczy: 1. Czy masz jakieś doświadczenie w Warhammerze i jak długo? 2. Czym bym się najchętniej zajmował w projekcie? 3. Pomysł na scenariusz:)(ogólny opis w paru zdaniach) Tutaj przedstawiam krótki wykład o świacie warha i opis postaci mojego pomysłu.Jak się wam spodoba to ją rozwine, jak nie to poszukamy czegoś innego:) ftp://klawisz:[email protected]/opis.doc Powiedzcie co o tym sądzicie
darkelf Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 ok, ja tez wyslam bete mojej historyjki... felav zbierz to i przedstaw gdzies na 1 ftpie... w poscie jednym... wszyustkie te historyjki ktore widzialem do tej pory. ftp://klawisz:[email protected]/scen.txt
darkelf Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 a co do strony to mysle, ze powinna powstac jakas informacyjna prosta strona... np. info o GoDach, scenariusze itd. Kto sie moze tym zajac?
Pablo Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 jak mi dacie serwer www to moge sie tym zajac... pozdr
felav Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 A tutaj moja wersja scenariusza, troche zbiegająca się z tym co napisał Willow www.felav.republika.pl/scen.doc
felav Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 Acha wszyscy wysyłajcie mi (jakkolwiek: gg, mail, forum) pomysly odnośnie scenariusza, ja to bede segrgowal publikowal i podawal dalej willow\'owi
Willow Napisano 20 Czerwiec 2003 Autor Napisano 20 Czerwiec 2003 Nie mam niestety skanera ale przepisze pare artykułów z gazet fantasy (gł. Magia i Miecz). Pierwszy bedzie o wiosce, zwyczajach elfów.
felav Napisano 20 Czerwiec 2003 Napisano 20 Czerwiec 2003 Spoko, wystarczy ze nam to strescisz i uwzglednisz w scenariuszu
darkelf Napisano 21 Czerwiec 2003 Napisano 21 Czerwiec 2003 hmm, ja mam MiMy ze zwyczajami krasnali, moge zeskanowac :).
Willow Napisano 21 Czerwiec 2003 Autor Napisano 21 Czerwiec 2003 Przydałoby się:)Ci co nie znają Warha będą mogli poczytać i poznać jego klimat. Jak masz inne artykuły to też wrzuć jak możesz:)
Willow Napisano 21 Czerwiec 2003 Autor Napisano 21 Czerwiec 2003 Jutro jest GOD więc wypadałoby przygotować choć zarys scenariusza. Niestety nie bedzie mnie dziś do wieczora. Ale postaram się napisać jakiś scenariusz.
KLICEK Napisano 22 Czerwiec 2003 Napisano 22 Czerwiec 2003 Czesc :) sorka ze tak wtracam ... ale nie wiem kto jest odpowiedzialny za skladnanie tego wszystkiego w calos ... Ale wiem mniej wiecej jak to robicie z jaka pomoca :) wiem ze tajemniczo :o ale potrafie robic prefarby , wady itp Mam tez wyskoka znajmosc programow typowo maperskich typu : worldcraft ! latwiej tym programem bedzie zrobic mapki i nalozyc textury ! pozatym postacie mozna pierw wrzucic do milkshapa otexturowac (owiele latwiej i przyjemniej :) ) i potem wrzucic albo do prefarba albo zapisac w postaci mdl jak chcecie ...
felav Napisano 22 Czerwiec 2003 Napisano 22 Czerwiec 2003 Jezeli nie dotarla jeszcze do kogos informacja o zbiorze scenariuszy, to podaje raz jeszcze: http://www.felav.republika.pl/scen.htm
Willow Napisano 22 Czerwiec 2003 Autor Napisano 22 Czerwiec 2003 Napisałem krótki artykuł o rozszerzeniu zasad dotyczących tarczy. http://www.felav.republika.pl/zasady.doc Wejdźcie, przeczytajcie i zadecydujcie czy mamy użyć tych zasad czy starych przedstawionych w podręczniku. P.S. felav uaktualnił stronke poświęconą scenariuszom. Poczytajcie i wygłoście swoje opinie, uwagi...Nie mówie tu tylko o członkach zespołu ale o wszystkich użytkownikach.
Phantom Napisano 22 Czerwiec 2003 Napisano 22 Czerwiec 2003 heh...dziwi mnie troche podejście do walki osprzętu...i innych bajerków...czy naprawde to jest takie trudne aby wyglądało to tak jak w Morrowindzie?? Jest to czyste i przyjemne...siepka cich ciach...i jadym dalej... a wy widze dążycie do tego aby zrobić Baldurs Gate 3D...nie grałem w Neverwinter więc nie wiem jak tam to jest rozwiązane... ja osobiście zgłasham VETO jeżeli mam rzucać jakimiś cubami aby walnąć typka w głowe albo w dupsko !! albo co gorsza system walki jaki sylwiusz proponował :) pozdro...
Willow Napisano 22 Czerwiec 2003 Autor Napisano 22 Czerwiec 2003 Ja zrozumiałem jak rozmawiałem z Sylwiuszem że to ma być takie jak w morrowindzie....Tyle że każdy stwór bedzie miał swoją szybkość ataki (ilość ataków na powiedźmy 5sekund), oraz siłę ciosu. To co narazie pisałem to są zasady do zwykłego Warhammera bez przekształceń na wersją komputerową.
Willow Napisano 22 Czerwiec 2003 Autor Napisano 22 Czerwiec 2003 Aha, a co do miejsca w które konkretnie trafiasz to będzie na ekranie mało widoczne. Będziesz ciachał go w środek ciała a komputer patrzał gdzie dokłądnie trafiasz. Poprostu ja walniesz go dużo razy w głowe to zostanie ogłuszony, a jak ostateczny cios zadasz w ręke, to ona odleci:P. A dodatkowo będzie sie patrzyło tylko na pancerz na tej częsci ciała.
Phantom Napisano 22 Czerwiec 2003 Napisano 22 Czerwiec 2003 no i to ja potrafie zrozumieć i przełknąć takie coś :D pozdro...
RadX Napisano 22 Czerwiec 2003 Napisano 22 Czerwiec 2003 HEHEHE AKCJA MUSI BYĆ !!![yes][dresik][piwo]
Willow Napisano 23 Czerwiec 2003 Autor Napisano 23 Czerwiec 2003 Widze że jeszcze nikt o tym nie napisał, ale scenariusz został lekko zmodyfikowany przez felava i przyjeliśmy tą wersję jako ostateczną. http://www.felav.republika.pl/scen.htm Tu możecie to sobie obejrzeć Ustaliliśmy że narazie zajmujemy się projektowaniem, wstawianiem qestów, rysowaniem planów 1wszego miasta i jego okolic. Ja niestety musze wyjechać za granice na miesiąc i nie bede wiedział jak wam postępują prace,ale postaram się opracować pare spraw No to żegnam i pozdrawiam wszystkich do zobaczenia za miesiąc [papapa][papapa][papapa]
felav Napisano 24 Czerwiec 2003 Napisano 24 Czerwiec 2003 Wrzuciłem liste przedmiotów do wymodelowania. Pablo możesz zabrać się za rozdzielenie tego: www.felav.republika.pl
darkelf Napisano 24 Czerwiec 2003 Napisano 24 Czerwiec 2003 no wiec... proponuje narysowac gdzies te karczme :). A co do zlecen, to czekamy pablo :>.
felav Napisano 24 Czerwiec 2003 Napisano 24 Czerwiec 2003 Co do rysowania to jusz musicie zalatwiac z concept-arciarzami, ja moge ewentualnie taki plan \'z gory\' naszkicowac...
RadX Napisano 24 Czerwiec 2003 Napisano 24 Czerwiec 2003 KARCZMA !! to moja robota. Odezwę się do kogo trzeba niedługo więc czekajcie w napięciu !!
Sylwiusz Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 Originally posted by KLICEK Czesc :) sorka ze tak wtracam ... ale nie wiem kto jest odpowiedzialny za skladnanie tego wszystkiego w calos ... Ale wiem mniej wiecej jak to robicie z jaka pomoca :) wiem ze tajemniczo :o ale potrafie robic prefarby , wady itp Mam tez wyskoka znajmosc programow typowo maperskich typu : worldcraft ! latwiej tym programem bedzie zrobic mapki i nalozyc textury ! pozatym postacie mozna pierw wrzucic do milkshapa otexturowac (owiele latwiej i przyjemniej :) ) i potem wrzucic albo do prefarba albo zapisac w postaci mdl jak chcecie ... Chetnie skorzystam z pomocy, sam robie budynki i lokacje do gry, ale co 2 glowy to nie jedna.
RadX Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 MOŻE PÓŹNO TO PISZĘ ALE SCENARIUSZ JEST BARDZO FAJNY I JEST TO CO CHIAŁEM CZYLI DUŻA BITWA !! :d
RadX Napisano 30 Czerwiec 2003 Napisano 30 Czerwiec 2003 Wreszcie zrobiłem to co powinno pomóc scenarzystą w wykorzystywaniu istniejących budynków czyli ich listę, która się wkrótce zmieni (dzięki Sylwiuszowi :) ) a dostępna jest ona pod tym adresem: http://www.republika.pl/krysztalylorien/lista.html
darkelf Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 ale proponowalbym pokazac te budynki.... bo takie opisy to wiecie :P. Nawet w tym quarku moznaby... albo w jakims worldcrafcie...
mrozik Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 Chętnie coś pomoge tylko powiedzcie co i kiedy. Pozdrawiam mrozik
RadX Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 Originally posted by mrozik Chętnie coś pomoge tylko powiedzcie co i kiedy. Pozdrawiam mrozik A co chcesz robić ?
mrozik Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 Mogę robić jakieś modele z wyłączeniem postaci bo to jeszcze nie mój poziom. Mogę pomóc prowadzić stronkę Dużo rzeczy moge robić w zależności od zapotrzebowania.
darkelf Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 a umisz teksturowac? :D btw... ja tez postaci nie umiem... proponuje spojrzec do krysztaly lorien 3d :P.
mrozik Napisano 1 Lipiec 2003 Napisano 1 Lipiec 2003 Myślę ze najlepiej będzie jak wejdziesz na moją stronkę www.mroz3d.z.pl i zobaczysz co umiem a co nie i ocenisz. Pozdrawiam mrozik
dawid Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 cz planujemy robic real - tzn zeby postac musiala sie posilac, zalatwiac wszelkie potrzby fizjologiczne?? -np jestesmy w miescie to musimy do karczmy wstapic i kupic prowiant, - jestesmy w lesie - trza zwierza upolowac ?
Nekro Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 Czy spotykacie się co jakiś czas żeby wszystko ustalić, podzielić się pracą? :-) Nie wydaje mi się żebyście ograniczali sie do forum... Co moge zrobić? :D
Phantom Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 taa...od czasu do czasu są GoDy :D na których się spotykamy :) gg, chaty, IRC...inne takie :P
Pablo Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 nowi graficy odezwijcie sie do mnie na gg 1146607 pozdr
felav Napisano 4 Lipiec 2003 Napisano 4 Lipiec 2003 Wrociłem juz i to ze zwiekszona sila (stale łącze ;P) Wiec teraz postaram sie przesledzic watki ktore opuscilem i jutro rano cos wrzuce (odnosnie scenariusza i modele)
Pablo Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 http://www.krysztalylorien.prv.pl/ konto juz jest , teraz tylko trzeba wrzucic pliki ( pojemnosc konta- hmmm zalezy ile bedzie potrzebne, ale bez przesady :] ) Plus poczta. pozdr
felav Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 IMHO wazniejsze na tej stronie bedzie dobre php niz grafa
RadX Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Z PHP będzie mi musiał ktoś pomóc a i sam będę musiał się wkręcić [urwanie glowy]
Rekomendowane odpowiedzi