thud Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 mam problem robie baner na stronke i nigdy takiego klopotu nie napotkalem, a jest to banalna sprawa z tego co mi sie wydaje, choc w ksiazce odpowiedzi nie moge znalezc mam ramke selekcji tak jak na rysunku a nie wiem jak z prostokata "uciac" narozniki, ale wszystkie takiej samej wielkosci (musza byc koniecznie rowne), wie ktos jak to zrobic? PS7 uzywalem dotychczas tylko do tekstur wiec nie bardzo moge sie znalezc w tych opcjach z gory serdecznie dzieki za pomoc PS. sory za jakosc obrazka, robiony w Paincie ;]
buczer Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 na piechote to: zrob kwadrat, przekrec go o 45 stopni i dosun do naroznika i strzalkami przesun o tyle punktow ile tam chcesz powtorz ze wszystkimi naroznikami zaznacz maske duzegoprostokata i z ctrl + alt odejmij maske kwadratów a proscie jeszcze to rob to w corelu zapisz do tifa z przezroczystym tlem i bedziesz mial gotowy obiekt w photoshopie jeszcze prosciej:ustaw sobie prowadnice i jedziesz z Lasso najprosciej :) :zrob jeden naroznik i odbij go w osi x i y
piotrek Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 a jeszcze prościej, to narzędziem "rounded rectangle tool" stwórz sobie ten zaokrąglony prostokąt, za pomocą magic wand zaznacz go i gotowe :)
buczer Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 no tak, ja myslalem ze chodzi o proste narozniki :) a zazaczac najlepiej kikajac na warstwe z ctrl
thud Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Napisano 13 Sierpień 2005 peter - cos tak czulem ze bedzie kilka mozliwosci :), dzieki wielkie!, nie wiedzialem ze to takie proste mintrill- nie chodzilo mi o zaokraglone narozniki, ale mimo wszystko thx :) pzdr
SansSerif Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 bez przesady, w przypadku bannera najlepiej odrysować te kilkanaście pikseli ręcznie bo w tej wielkości każda transformacja powoduje spadek jakości.
buczer Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 a kto mowił o transformacji...bez przesady :D
Rekomendowane odpowiedzi