Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hi

A Few Words About My Work:

Idea - In The Whole World Are Only Six Still Standing Tigers, Two In Russia, Two In France, One In USA And One In England. My Idea Was To Put Another Tiger In Poland.

Inhabitants Of Poznań Will Recognize On THe Picture Museum Of Armament In Poznań Citadel.

Model Has 450000 Polys, It's Only One Foto Used As Background, All Textures Are Hand Made.

I Hope You Will Be Enjoy.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Witam

Postanowiłem zbudować model Tygrysa myślę więc że to jest doskonałe miejsce na umieszczenie WIPa z jego budowy.

Narazie gotowa jest wieża

http://republika.pl/matchias/tygrys010.jpg

http://republika.pl/matchias/tygrys011.jpg

i siatki

http://republika.pl/matchias/tygrys010_siatka.jpg

http://republika.pl/matchias/tygrys011_siatka.jpg

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Matchias no musze powiedzieć że coraz fajniej to wygląda, tylko te odblaski mnie strasznie rażą wiem że to wip i ich nie bedzie potem ( mam nadzieje ) ale teraz trasznie mnie rażą :D

Keep it up :P

Napisano

Witam ponownie.Miniaturka jest ale linki nie działają :| a co do bitwy Matchias to być może sie włoncze ale narazie robie małą przerubke tego no niby czołgu ale to bedzie na serio pojazd pancerny :D

Napisano

OK. spox.widocznie to odstepstwo od normy. Byc moze przeróbki dokonywane na froncie lub cos w tym guscie. Nie chce powiedziec ze mam monopol na nieomylnośc. Opieram sie jedynie na dość profesjonalnych opracowaniach tego modelu...i w nich ani tez na zadnym zdjęciu z lat wojny takiego czegoś nie spotkałem. Człowiek sie uczy całe zycie jak widac. :)

Napisano

Gdyby to były otwory to by nie rzucały cienia. Ale ok, nie wazne. sruby na kołach, zarówno jezdnych ( wokół srodkowych otworów) jak i te na kole napedowym cos za małe mi sie wydają. Po za tym masz moje błogosławieństwo:) czepiam sie nie??:)

Gość _Kreska_
Napisano

gasienice wyszly w pytke fajnie! mase maja i to widac, tylko ten render. Jak dasz cos z gi bedzie lepiej.

Napisano

Witam

Dziś mam do zaprezentowania trzy obrazki

1. Nowy render, obrazek generował się 5h

2. Specjalnie dla Klimenta kolejna fotka osłon wydechu, w których są otwory.

3. Fotka z Muzeum Uzbrojenia w Poznaniu, Obok IS II bę dzie stał mój Tygrys, taki jest mój pomysł na finał.

Model już prawie skończony więc jak ktoś znajdzie coś co mu się w nim nie podoba to niech wali śmiało.

Pozdrawiam

Napisano

5h !!!!!! czlowieku czym Ty renderujesz ?? przemysl ustawienia rendera bo cos takiego powinno zajac maximum 10 - 15 minut. co do pomyslu wklejania czolgu w fotke to nie bardzo przypadl mi on do gustu ale jest to Twoj wybor a ja juz nie moge doczekac sie finalnego efektu :)

pozdrawiam

Napisano

LightWave generalnie ma wolny render do tego światło jest typu Area cienie są Raytracing no i Radiosity.

Normalnie renderuje się ok minuty

Mam Athlona Barton 2500 512 Ram Radka 9200

Napisano

Witam

Dzięki za komentarze

Ok wiem że światło jeszcze nie te textury w fazie produkcji, ale nie mogłem się powstrzymać.

Powiedzcie mi tylko co myślicie o proporcjach perspektywie i wogóle o obrazku.

A jak ktoś ma na podorędziu jakieś parametry od T55 to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

Napisano

przytnij to tak rzeby było widać czołg na pierwszym planie i rodzielczosc dużą najlepiej i będzie badzo wypasione :] bo tak to wiekszosć jakby foty było

ps. światlo badzo przyjemne, texturki mniej

Napisano

za duzy ten tygrysek....wymiarów t-55 nie podam..ale o ile mnie pamięc nie myli to miał armate kaliber 100 mm...a tiger 88 mm..u ciebie porównując nawet wziawszy poprawke na perspektywę i odległośc od kamery wyglada jakby tiger miał conajmniej 152 albo wiekszą...

Napisano

Witam

Dzięki za uwagi

Wizz - racja przytnę fotkę i bardziej wyeksponuję czołg.

Kliment - T55 ma 2.20 Tygrys jak napewno wiesz ok 3 m wysokości, poprostu będę musiał dobrać odpowiednie parametry kamery.

A tu ciąg dalszy pracy nad texturami, oczywiście komentarze mile widziane.

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności