Matchias Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 --------------------------------------------------------------------------------------------- Hi A Few Words About My Work: Idea - In The Whole World Are Only Six Still Standing Tigers, Two In Russia, Two In France, One In USA And One In England. My Idea Was To Put Another Tiger In Poland. Inhabitants Of Poznań Will Recognize On THe Picture Museum Of Armament In Poznań Citadel. Model Has 450000 Polys, It's Only One Foto Used As Background, All Textures Are Hand Made. I Hope You Will Be Enjoy. --------------------------------------------------------------------------------------------- Witam Postanowiłem zbudować model Tygrysa myślę więc że to jest doskonałe miejsce na umieszczenie WIPa z jego budowy. Narazie gotowa jest wieża http://republika.pl/matchias/tygrys010.jpg http://republika.pl/matchias/tygrys011.jpg i siatki http://republika.pl/matchias/tygrys010_siatka.jpg http://republika.pl/matchias/tygrys011_siatka.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 taaak....no widac ze to pzkpfw VI...tylko dlaczego lustrzane odbicie? bo właz dowódcy patrząc od tyłu był po lewej stronie wiezy:D EDIT: referki masz pewnie poodwracane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 witam w Bitwie :) powodzenia życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 ach, znowu czołg:D powodzenia! ps. dlaczego nie KV-II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 Dzięki Kliment już poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 Witam Prace nad tygrysem poszły nieco do przodu Opinie mile widziane http://republika.pl/matchias/tygrys020.jpg http://republika.pl/matchias/tygrys021.jpg http://republika.pl/matchias/tygrys022.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Myśle że ciałkiem nieźle ale za bardo kwadratowo coś , może taki czołg ale wiecej ( chamfera ) abo z LW ( roundera ) ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 Witam Dodałem kilka szczegułów wygładziłem też trochę te kanty. http://republika.pl/matchias/tygrys031.jpg http://republika.pl/matchias/tygrys032.jpg http://republika.pl/matchias/tygrys033.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 Matchias no musze powiedzieć że coraz fajniej to wygląda, tylko te odblaski mnie strasznie rażą wiem że to wip i ich nie bedzie potem ( mam nadzieje ) ale teraz trasznie mnie rażą :D Keep it up :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 osłony wydechu....chciałbym zobaczyc referke z której to robiłes....osobiscie uwazam ze z głowy bo one wygladały inaczej.....:) poza tym do przyjęcia. Pozdrawia Wasz nadworny straznik prawdy historycznej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 Witam Kliment nie ufasz moim referkom? http://republika.pl/matchias/PzKpfwVITiger.pdf Mój model ma te na górze. A jeśli mowa o modelu to dodałem koła Ale cieszę się że czuwasz Kliment Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Witam ponownie.Miniaturka jest ale linki nie działają :| a co do bitwy Matchias to być może sie włoncze ale narazie robie małą przerubke tego no niby czołgu ale to bedzie na serio pojazd pancerny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 Dziwne u mnie działały ale masz obrazki na tapecie teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 zastanawiam sie tylko czy te otwory po bokach osłon wydechu nie powinny być wytłoczeniami...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 zastanawiam sie tylko czy te otwory po bokach osłon wydechu nie powinny być wytłoczeniami Nie bardzo rozumiem Kliment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 w tych osłonach nie było wycieć...na referce te trzy "kreski" bo bokach to wytłoczenia blachy.....:) prawdopodobnie. Ale to oczywiscie szczególik. jestem zboczony nie przejmuj sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 Ok powiedzmy tak, zaufałem firmie Italeri, z której mam model tygrysa w skali 1:35. Jutro umieszczę fotki tych osłon z modelu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 OK. spox.widocznie to odstepstwo od normy. Byc moze przeróbki dokonywane na froncie lub cos w tym guscie. Nie chce powiedziec ze mam monopol na nieomylnośc. Opieram sie jedynie na dość profesjonalnych opracowaniach tego modelu...i w nich ani tez na zadnym zdjęciu z lat wojny takiego czegoś nie spotkałem. Człowiek sie uczy całe zycie jak widac. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Kliment, specjalnie dla ciebie. Czekam na dalsze uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 zdj orginalne-> jednak wytłoczenia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 No nie wiem, ja tam widzę otwory. Czas na mały aktualizację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Gdyby to były otwory to by nie rzucały cienia. Ale ok, nie wazne. sruby na kołach, zarówno jezdnych ( wokół srodkowych otworów) jak i te na kole napedowym cos za małe mi sie wydają. Po za tym masz moje błogosławieństwo:) czepiam sie nie??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 Nie no luz fajnie że masz jakieś uwagi, gorzej jakby nie było zainteresowania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Ładny gąsiorek ładny :D detaliczny taki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Witam Zmieniłem jednak trochę gąsienice, śruby też zrobiłem większe. óto efekt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 gasienice wyszly w pytke fajnie! mase maja i to widac, tylko ten render. Jak dasz cos z gi bedzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 w kole napedowym mi sie jeszcze cos nie podoba...masz odrobine w innej wersji..ale i tak sruby cos...chyba jeszcze powinny byc ciut masywniejsze ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 ale i tak ci idzie niexle..w imieniu fuhrera i niemieckiego volku nadaje ci krzyz 3d:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Danke Śruby zostawie już takie jakie są, roboty jeszcze trochę zostało więc trzeba przeć do przodu. To cię napewno zainteresuje http://www.colleurs-de-plastique.com/videos/ww2/Tiger1_bovington.wmv Jak najbardziej zgodne z tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 no i z zdiecia kliment woroszyłow wynika ze kola jezdne byly wklesle a nie plaskie: ], a o ile pamietam maja ksztalt sciany stozka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 a dokładnie sa wklęsłe....dzięki KoMic!!,... no, to do roboty Matchias! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Witam Dzięki wam szczególnie dzięki tobie Kliment mój czołg wygląda coraz lepiej (moje subiektywne zdanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beliar Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Dlamnie i tak spoko życze powaodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 no no jak narazie piekny modelik :) Gratuluje ! Kliment -> krzyz jest Twojej produkcji ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 Archangel- tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 Witam Dziś mam do zaprezentowania trzy obrazki 1. Nowy render, obrazek generował się 5h 2. Specjalnie dla Klimenta kolejna fotka osłon wydechu, w których są otwory. 3. Fotka z Muzeum Uzbrojenia w Poznaniu, Obok IS II bę dzie stał mój Tygrys, taki jest mój pomysł na finał. Model już prawie skończony więc jak ktoś znajdzie coś co mu się w nim nie podoba to niech wali śmiało. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 5h !!!!!! czlowieku czym Ty renderujesz ?? przemysl ustawienia rendera bo cos takiego powinno zajac maximum 10 - 15 minut. co do pomyslu wklejania czolgu w fotke to nie bardzo przypadl mi on do gustu ale jest to Twoj wybor a ja juz nie moge doczekac sie finalnego efektu :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 LightWave generalnie ma wolny render do tego światło jest typu Area cienie są Raytracing no i Radiosity. Normalnie renderuje się ok minuty Mam Athlona Barton 2500 512 Ram Radka 9200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 modelik ładny. render mógłby byc lepszy:) czekam na texturki:) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Witam Pierwsze próby z texturami, szału narazie nie robi ale to dopiero początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 No swietnie. Mi sie bardzo podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Gąsiory bardzo ładnie, reszta jeszcze do dopracowania ale ogólnie jest nieźle. Pomysl nad otoczeniem modelu...na czym on stoi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Witam Dzięki za komentarze Ok wiem że światło jeszcze nie te textury w fazie produkcji, ale nie mogłem się powstrzymać. Powiedzcie mi tylko co myślicie o proporcjach perspektywie i wogóle o obrazku. A jak ktoś ma na podorędziu jakieś parametry od T55 to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 przytnij to tak rzeby było widać czołg na pierwszym planie i rodzielczosc dużą najlepiej i będzie badzo wypasione :] bo tak to wiekszosć jakby foty było ps. światlo badzo przyjemne, texturki mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 za duzy ten tygrysek....wymiarów t-55 nie podam..ale o ile mnie pamięc nie myli to miał armate kaliber 100 mm...a tiger 88 mm..u ciebie porównując nawet wziawszy poprawke na perspektywę i odległośc od kamery wyglada jakby tiger miał conajmniej 152 albo wiekszą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Witam Dzięki za uwagi Wizz - racja przytnę fotkę i bardziej wyeksponuję czołg. Kliment - T55 ma 2.20 Tygrys jak napewno wiesz ok 3 m wysokości, poprostu będę musiał dobrać odpowiednie parametry kamery. A tu ciąg dalszy pracy nad texturami, oczywiście komentarze mile widziane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 no i jest świetnie :) jedziesz dalej, jedziesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Dzięki Leru małymi kroczkami ale ciągle do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 no jest fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 oj no to musisz się postarać troszkę większymi :) niedługo nominacje, a co za tym idzie koniec Bitwy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi