-M@RTIN- Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 mam problem. mam połowe obiektu w edit poly, daje mirror, pozniej collapse all, przechodzi mi w edit mesh, łącze te obiekty ze soba, za pomoca vertexów, i wsyztsko gra, ale chce dam msmoth, a jak juz to robie to m isie siatka zmienia lekko, i jak daje na wygładzanie to mam dziury. jak dawałem na wygładzenie połowy obiektu to wsyztsko grało. o oc chodzi??
piotrek Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 pokaż jakiegoś screen'a bo nie bardzo wiem o co chodzi. Zweldowałeś vertexy??
piotrek Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 hmmm - piszesz, że dałeś collapse all - spróbuj zamiast tego convert to editable poly i zwelduj wszystkie vertexy wzdłuż osi symetrii
-M@RTIN- Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 ;/ widzsz Mintill, jestem pozcatkujacy, a to moj pierwszypowazny model, jak sie to robi, to "zweldowanie", ale powiedz tak jasno, zebym zrozumiał ;)
ReflectVision Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 zaznaczasz wierzchołki ktore chcesz ze soba polaczyc i w Edit. Poly masz funkcje "weld" badz jak chcesz je laczyc pojedynczo to stosujesz target weld pozdrawiam
hkropinski Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 tak jak wyżej - jest bardzo prosty sposób: 1. wróć do stanu editable poly, bez ms, collopasa itp. 2. Weź symmety z listy modyfikatorów 3. rozwiń symmetry i kliknij mirror 4. teraz przesuń strzałkami i jest ok! pozdr
-M@RTIN- Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 Dobra udało mi sie. wielkie dzięki za pomoc :)
Rekomendowane odpowiedzi