Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Podzieliłem render ( z uwagi na czas generowania grafiki) na dwie warstwy; pierwsza to właśnie tło, a druga to samolot wraz z drugoplanową rakietą. W tym przypadku z poprawą tła nie będzie problemu, tylko na razie nie mam pomysłu co dorzucić, aby dodane elementy nie odwracały uwagi od gównego tematu. Myślałem np. o wrakach jakiś spalonych samochodów i innych konstrukcji, ale póki co musiałem dokończyć sam temat i na tło zabrakło czasu.

Napisano

hehe bardzo dobrze, nooo i w prawidlowej kolejnosci odpaliels fotele, az dziw biezeze w polsce kilku pilotow sie usmarzylo przez to ze nie bylo zamka katapulty ktory blokuje pierwszego pilota. byly przypadki ze pilot No1 pierwszy sie katapultowal i smazyl swojego kolege z tylu.:\

Napisano

Widzę że znalazłem sie na liście wyników nominacji, więc nie pozostaje mi nic innego jak popracować nad tłem pracy. Ze względu na przeciążenia czasowe w pracy zawodowej, cokolwiek wykonam dopiero prawdopodobnie na weekend, a do tego czasu popracuję trochę nad pomysłami (jak do tej pory nie mam żadnych konkretnych), chyba że jakieś sugestie z Waszej strony...

Napisano

Tak oto przedstawia się obecna wersja tła, którą uzupełniłem m.in.:

- zabudowaniami przy płonących szybach,

- kilkoma budynkami przy drogach,

- dodałem trochę kamieni i ruin,

- jak i wrak samochodu i drogowskaz!?

Zastanawiam się jeszcze (dla zwiększenia realizmu) nad wprowadzenim motion blur dla samej kamery, gdzyż z z założenia, kamera porusza się razem z samolotem, dlatego też sam kadłub nie podlega motion blur, notamiast powinny posostałe elementy ( z wyłączeniem owiewki, która ładniej sie prezentuje bez mb) i same tło...Efekt ten zmniejszy inaczej niż DoF ostrość widocznych w tle wprowadzonych elementów, ale czy będzie lepiej wyglądał???

tlo_01_mini.jpg

--- kliknij na obrazek aby zobaczyć powiększenie ---

Napisano

mus_Spajder - pomysł rewelka, ąż mnie dziw bierze, że sam na to nie wpadłem!!! Mam częściowo gotowy model SU-27, który umieściłem w przygotowywanej wersji tła daleko w planie. Jednak chyba trochę z tym za późno, mam czas jedynie w sobotę, więc jeszcze dziś puszczę wersję z obecnym tłem i lekimi poprawkami samolotu, a jeśli uda mi się posiedzieć w sobotę to pomyślę coś nad Twoim pomysłem. Przydałyby się jedynie jakieś referki, byłoby dużo łatwiej i szybciej...

Napisano

Kolejny update...Zmieniłem trochę układ elementów tla, barwę światła i dodałem lens'a.

F14_01_mini.jpg

--- kliknij na obrazek aby zobaczyć powiększenie ---

Napisano

Leru - czy chodzi o "króciutki tekst (w pierwszym poście) który będzie widoczny dla Jury", bo jeśli tak to przygotuję go jutro, tylko tyle, że problem może być z angielską wersją... totalnie om tym zapomniałem!!!

Napisano

tak, dokładnie o to chodzi. Jeśli z angielskim są jakieś problemy to nie musisz pisać, "tłumacz współpracujący z serwisem" się tym zajmie ;)

Napisano

SU-27 gotowy, bez większych dokładności, gdyż będzie na dalszym planie, a poza tym mało czasu aby się nad nim pobawić...Jak na razie nie mam żadnej koncepcji jak zobrazować i przedstawić same strzały. Zamiar jest taki: SU-27 daleko z tyłu strzela z karabinu, kule dosięgają lewego skrzydła F-14. Szukam po internecie jakiś obrazów, które mogłyby mi nasunąc jakiś pomysł, ale jak na razie nic z tego, może (zresztą nie po raz pierwszy) jakaś pomoc z Waszej strony!...

Napisano

Czas chyba kończyć, na chwilę obecną zdołałem jedynie wkomponować w scenę SU-27 i uruchomić jego karabin. Wszystkich zainteresowanych wersją finalną zapraszam do przeglądnięcia pierwszego postu.

Ewentualnie ...

--- link do wersji w pełnej rozdzielczości (491kb) ---

f14_15_10_ikona.jpg

---------------------------------------------------------

Napisano

W ostatniej chwili postanowiłem jednak lekko zmienić układ sceny (SU-27) oraz pobawiłem się trochę barwami, myślę i mam nadzieję, że wyszło to na dobre, bo ja już sam nie wiem...

Obrazek w wersji oryginalnej (dla porównania) znajduje się w moim poprzednim poście.

Dziękuję Wszystki szczególnie za dobrą zabawę i do zobaczenia niebawem!

--- link do wersji aktualnej w pełnej rozdzielczości ---

f14_16_10_final_mini.jpg

---------------------------------------------------------

Napisano

Zgadzam się z KoMic'em. W wersjipustynnej jaśniejszy od tła F14 lepiej kontrastuje z otoczeniem. Mogłby być nawet bardziej rozświetlony.

Obie grafiki są na poziomie profesjonalnym.

Gratuluję.

Napisano

Co do kolorystyki - gdy przez kilka tygodni pracuje się nad tą samą grafiką, to prędzej czy później, całość zaczyna jakby nudzić i cokolwiek by się przestawiało, to za wielkich zmian nie widac. Korekcja barw zrobiła swoje i tak to się stało... Zmieniałbym tak jeszcze wiele rzeczy, lecz na szczęcie są tu terminy.

Dlatego też w wątku (w zależności od gustu barwnego) pozostawiłem obie wersje grafiki. Wogóle to fajnie, że się Wam podoba.

Bardzo dziękuję za komentarze i ocenę, a Wszystkim za pomysły i pomoc w powstawaniu tej pracy.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności