Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje pilnie pomocy w tworzeniu i nakladaniu textur na dany przedmiot, badz napis, prosze o dokladne i kolejne etapy nakladania tekstury

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o tworzeniu to poprzerabiaj tutoriale i videotudoriale. na evermotion jest super videotutorial z vraya, niestety płatny... a nakładasz tak:

1. wybierasz materiał

2. zaznaczasz objekt

3. klikasz show map in vievport

4. assign material to selection

pozdr

Napisano
  • Autor

ja mam 3ds max-a 6 i jestem bardzo slabo zorientowany we wsztkich skrotach itp... tak ze prosze po kolej jezeli mozesz wytlumaczyc mi nakladanie tekstury np na dany napis, sprobowalem kliknac na obietk i zaznaczcy to co napisales ale jakos nie moge znalesc tych tekstur =/

Napisano
  • Autor

a Nie mogl bys mi pomoc, prosze bo ja tam zbytnio na angielskim sie nie znam

a masz moze spolszczenie do 3ds max 6 ?

Napisano

bez angielskiego w CG daleko nie zajdziesz, lepiej ucz się języka niż teksturowania :)

a co do 3ds PL, nie mam, ale podobno istnieje

Napisano
  • Autor

mistrzu 6 z ang mialem na koniec klasy, ale w szkole tego nie ucza =] prosze CI powiedz mi jak sie chociaz naklada teksture na przedmiot albo podaj jakis kontakt to pogadamy dokladniej :)

Napisano

najprościej to przeciągnąc z ekspoalatora (trudnesłowo:)) na obiekt

poczytaj w bazie tutoriali o teksturowaniu, są po polsku

jeśli miałeś 6 to czego nie rozumiesz?

Napisano

attachment.php?attachmentid=22698&stc=1

zaznacz obiekt, potem wcinij M i jesteś w Material Editor. tam przygotuj sobie materiał i dodaj gotym magicznym przyciskiem do sceny...

Napisano

Po pierwsze, nie polecam żadnego spolszczenia, bo to nic Ci nie pomoże - poważnie.

Jeżeli masz już zrobiony materiał z teksturką, to robisz tak jak napisał hkropinski. Czasami musisz jeszcze zmapować obiekt - w 3dsmax nakładasz na obiekt modyfikator UVWMap lub unwrap.

Napisano
  • Autor

Bardzo wam dziekuje za pomoc, jeszcze tylko sprawdze co i jak ale na pewno macie racje :) jeszcze raz wielkie dzieki, jak bede mial dalej jakis klopot to zwroce sie do was o pomoc

Napisano
  • Autor

mam jeszcze jedna prosbe, czy ma ktos zapisane ustawienia z jak najlepsza Grafika w czasie renderowania ?? =]