Napisano 16 Lipiec 200222 l sŚciągłem sobie tego brazila ze SplutterFischa i renderuje sie gorzej niż na zwykłym renderze- no co jest do cholery!!!! Jest to wersja v0.4.53 (Test) i zainstalowałem go normalnie w maxie 4.2 -wszystko dobrze ,podniecony:) przestawiam sobie ze standartowego rendera na Brazila i renderuje se zwykłe pudło. I co? Już lepiej bym to ręcznie narysował:) -rendenderowałem w rozdzielczosci 800 na600 a krawędzie pudła były takie jakby renderowało sie je w rozdziel. 50 na 50 -to samo jest gdy renderuje jakis bardziej skomplikowany obiekt :(. Przestawiałem chybe wszystkie opcje ale dupa ,po prostu obraz końcowy jest DO CHSZANU! Może powinienem sciągnąć jakąs wczesniejszą wersje Brazila -no nie wiem -POMOCY!:(
Napisano 17 Lipiec 200222 l hmmm ... .... ja tam z tą wersją większych problemów nie mam - daje bardzo ładne rendery :) a jeśli chodzi o poszarpane krawędzie, to przede wszystkim zwiększ ilość sampli - na pewno pomoże pozdr. Acid_Jazz
Napisano 18 Lipiec 200222 l Sprobuj znalec wersje 0.355 (ta od exila). Nie ma ograniczen i wszystko ladnie renderuje
Napisano 6 Sierpień 200222 l Sharp... Zlituj się... Brazil to narzędzie. I jak każde inne narzędzie wymaga osoby posiadającej wiedze potrzebną do jego użycia... Zmień parametr Max Samples na dwa... I to wystarczy...