Napisano 29 Sierpień 200519 l po pierwsze: nie ten dział po drugie: chyba już o to gdzieś pytałeś po trzecie: nie tekstura - felga nie potrzebuje żadnej tekstury, aby stać się felgą :p po czwarte: gdzieś na forum jest baza materiałów i shaderków stworzonych przez membersów - zdaje się wątek hindusa - poszukaj, może coś znajdziesz po piąte: pozdr :]
Napisano 22 Październik 200519 l Po co ci textura na felge ?! Wystarczy ze zrobisz jakis dobry materiał.
Napisano 26 Listopad 200519 l Po co ci textura na felge ?! Wystarczy ze zrobisz jakis dobry materiał. Hehehe to się łatwo mówi jak się umie. Widzisz ja siedze dzisiaj cały dzień nad felgą i oponą, wymodelowałem, nawet mam materiał na opone, ale nie daje rady z felgą poprostu nie moge stworzyć materiału, jestem strasznym laikiem, ucze się dopiero 3d. Szukałem po całym internecie i nie mogę znaleźć tutorialu, który uczył by tworzenia materiału na felgę.... Chyba że znasz takowy? :> mógłbyś podać :) byłbym wdzięczny. Pozdro!
Napisano 26 Listopad 200519 l hmm, materiał na felgę może być taki jak np. materiał aluminium czy inny metal. Chyba nawet na max3d są tutki jak zrobić takie materiały. Pamiętaj, że felga aby dobrze wyglądała musi mieć co odbijać - musisz mieć jakieś otoczenie lub mapę HDR. Sposób tworzenia odpowiedniego shadera jest także zależny od silnika renderującego. pozdr