lipton Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 Chodzi o to, że jak renderuje coś, to pojawia sie renderowany obrazek i okienko z paskiem postępu. Jak zamkne obrazek to pasek postępu idzie dalej, czyli obrazek renderuje sie, ale go zamknąłem przecież. Czy jest on gdzieś przechowywany (obrazek) gdy go zamkne, a pasek postępu renderu dojdzie do końca? Czy można go wydobyć jakąś opcje mimo, że podczas renderu go zamknąłem?
Vorek Napisano 30 Sierpień 2005 Napisano 30 Sierpień 2005 zamykasz tylko virtual frame buffer, scenka renderuje się do końca. Możesz ją zobaczyć przez render -> show last rendering Pozdrawiam
Sargoth Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 ja o tym samym ale z drugiej strony, da sie jakos zrobic zeby zamkniecie tego okna przerywalo renderowanie?
xeav Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 chyba nie, po co, zamknij okno z progressem i masz koniec renderu
Sargoth Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 no wlasnie problem w tym ze nie koniec ;P to sie 'w tle' dalej renderuje co u mnie powoduje zamrozenie programu, tak czy tak musze czekac az skonczy renderowac a czasem wystarczy mi zobaczyc maly fragment zeby wiedziec czy to co zrobilem przynioslo oczekiwany efekt
Vorek Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 ...a czasem wystarczy mi zobaczyc maly fragment zeby wiedziec czy to co zrobilem przynioslo oczekiwany efekt Zapoznaj się z opcją "render region", znacznie ułatwi Ci to życie bo i wszelkiego rodzaju photon czy FG mapy się szybciej liczą (bo tylko dla danego fragmentu a nie dla całego obrazka no i unikniesz problemu z zatrzymywaniem rendera Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi