Napisano 30 Sierpień 200519 l Chodzi o to, że jak renderuje coś, to pojawia sie renderowany obrazek i okienko z paskiem postępu. Jak zamkne obrazek to pasek postępu idzie dalej, czyli obrazek renderuje sie, ale go zamknąłem przecież. Czy jest on gdzieś przechowywany (obrazek) gdy go zamkne, a pasek postępu renderu dojdzie do końca? Czy można go wydobyć jakąś opcje mimo, że podczas renderu go zamknąłem?
Napisano 30 Sierpień 200519 l zamykasz tylko virtual frame buffer, scenka renderuje się do końca. Możesz ją zobaczyć przez render -> show last rendering Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l ja o tym samym ale z drugiej strony, da sie jakos zrobic zeby zamkniecie tego okna przerywalo renderowanie?
Napisano 5 Wrzesień 200519 l no wlasnie problem w tym ze nie koniec ;P to sie 'w tle' dalej renderuje co u mnie powoduje zamrozenie programu, tak czy tak musze czekac az skonczy renderowac a czasem wystarczy mi zobaczyc maly fragment zeby wiedziec czy to co zrobilem przynioslo oczekiwany efekt
Napisano 5 Wrzesień 200519 l ...a czasem wystarczy mi zobaczyc maly fragment zeby wiedziec czy to co zrobilem przynioslo oczekiwany efekt Zapoznaj się z opcją "render region", znacznie ułatwi Ci to życie bo i wszelkiego rodzaju photon czy FG mapy się szybciej liczą (bo tylko dla danego fragmentu a nie dla całego obrazka no i unikniesz problemu z zatrzymywaniem rendera Pozdrawiam