Napisano 3 Wrzesień 200519 l jak mozna zmieszyc czas renderingu, np. zeby byla jakas mniejsza jakos widzialem na nie ktorych renderach jakies duze ziarna czy cos takiego :) co chyba zmniejsza czas Uzywam vray 1.46.xx dzieki za pomoc i doradzenie
Napisano 3 Wrzesień 200519 l zmniejsz np subdivs w vraylite'ach lub global subdivs w qmc może to zrobić na wiele sposobów
Napisano 3 Wrzesień 200519 l wypróbój ustaw światło z subdivs 2 później z subdivs 18 i porównaj rendertime
Napisano 4 Wrzesień 200519 l witam! nie chce mi sie robic milion screenow i wszystkiego opisywac wiec wrzucam scenke z ustawieniami na render testy. szczegolnie zwroc uwage i porownaj ze zwyklymi ustawieniami: - QMC GI - IR - QMC Sampler !!!!! - Diffuse subdivs swiatel Mozna jeszcze troche z tego wycisnac ale stosunek jakosc/czas jest chyba niezly ;] http://j.1asphost.com/matrix3d/files/speed1.max edit: zrobilem to na przykladzie wnetrza, ale mozna stosowac do innych scen ;) udalo mi sie zejsc do 40 sek przy znosnej jakosci. i zapomnialem napisac o sprzecie: Athlon-M 2500+@2035 (512kB L-2) FSB: 175 MHz 2x256MB DualDDR @ 350MHz :/
Napisano 28 Wrzesień 200519 l wszedzie pisza ze vray jest najszybszy na rynku, a u mnie jednak scanline renderuje szybciej:P to jak to w koncu jest ??:)
Napisano 28 Wrzesień 200519 l scanline jest szybki ale beznadziejny bo ma bardzo malo opcji. Nie uzyskasz takiego efektu jak w innych rendererach.
Napisano 28 Wrzesień 200519 l siwy: zdziwiłbyś się co można wydusić ze scanline'a. owszem vray jest szybki ale nie oznacza że tworzy jedyne i niepowtarzalne efekty. PS: to kolejny wątek w stylu "który renderer jest najlepszy i dlaczego".
Napisano 29 Wrzesień 200519 l true nielot. mental rządzi :) fałreje, maksłele i inne brazile niech się schowają ;)