Napisano 4 Wrzesień 200519 l Witam, czy moze ma ktos dojscie, moze jest ktos w posiadaniu pluginu do PS ktory dzieli obraz na 3 rowne czesci, np tak jak na tym fractaliku: 'obrazek' bardzo prosilbym o pomoc poniewaz mam kilka pomyslow na fractale a przeciez recznie tego nie bede dzielil bo bedzie nie rowno i za duzo czasu strace, dziekuje i pozdrawiam
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Autor nistety ni ma;/ nawet nic sie nie wyswietlilo :( ahahah... znalazlem;] gierke pod tytulem triptych ;) - odmiana tetrisa jak ktos chce :D.... moze ma ktos pomysl gdzie moge znalezc ten plugin?
Napisano 4 Wrzesień 200519 l żartowałem. można to zrobić akcjami photoshopa file>automate>contactshitII
Napisano 4 Wrzesień 200519 l gad, a od czego jest ctrl+c, ctrl+v, nowy plik i image > image size ? :|
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Autor oto odpowiedz dlaczego nie ctrlki a przeciez recznie tego nie bede dzielil bo bedzie nie rowno i za duzo czasu strace
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Pytanie nr. 1 dlaczego nie ręcznie ? Jedyna logiczna odpowiedź, która mi się nasuwa to taka, że robisz animację ale wtedy polecam After Effects, a nie photoshopa. I dlaczego odrazu plugin ?! Główką trzeba ruszyć... ;P
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Autor no ale recznie moge nie zachowac rownych odleglosci miedzy kolumnami(wierszami) tego obrazka;/... nie ma zadnego programu, plugina zeby w prosty sposob dzielic to?;/
Napisano 4 Wrzesień 200519 l pomysl jesli taka bitmapa ma np. 3000 pix szerokosci to musisz podzielic ją na 3 = 1000 teraz wchodizsz w edycje obszaru roboczego w ps wybierasz o tyle węzszy o ile pixeli ci wyszlo w tym wypadku o 1000 i kadrujesz go od lewej , pozneij undo i od prawej pozniej dajesz od srodka ... trudne ? i bedize rowno ...
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Autor nie krzycz;] ale ja z tego nic nie czaje, bo siedze w photoshopie tydzien;]