slon Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 Witam serdecznie. Pierwszy raz na forum i pierwszy raz w bitwie. W skrocie przedstawie moj pomysl. Grafika bedzie przestawiala pulapke na myszy oraz kota. Wszystko umiejscowiona w ponurej atmosferze, gdzies na rozleglych terenach pozbawionych roslinnosci. Posepna atmosfera, wyglodzony kot/koty z blyszczacymi oczami. Na pierwszym planie nastawiona pulapka a w tle cierpliwie czekajace glodne koty. Mozliwe ze w tle bedzie widac zgliszcza jakiegos miasta. Dosyc ciemna kolorystyka z delikatnymi cieplymi akcentami. Lada dzien postaram sie dostarczyc szkic. pozdrawiam wszystkich slon
slon Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 Drobna zmiana koncepcji. Pulapke w formie stojacej klatkia zamieniam na prymitywna machinerie :). Kocur trzyma lapa line i czeka na ofiare.
Marluk Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Ten drugi koncept trzyma się kupy. Całkiem fajny melancholyjny klimat narzuca mi się. Zamiast sera zrób dolara i wyciągającego po niego rękę człowieka, zamiast kota -śmierć, a będziemy mieć świetny symbolizm :). Twój pomysł jest fajny, chociaż nie wiem czy już gdzieś nie widzialem takiego ryunku.
slon Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 Wow ! :) Ciesze sie niezmiernie ze uznaliscie go za ciekawy pomysl. Przyznam szczerze ze caly projekt powstaje w bolach na tablecie pentagrama ;-). Zreszta to moje pierwsze kroki w rysowaniu wiec techniki nie znam zbytnio i reka niepewna. Co do pomyslu to jest jak najbardziej mojego autorstwa, ale pewnie cos podobnego juz wiele razy bylo ilustrowane. Wciaz zastanawiam sie czy bedzie on zgodny z tematem i czy czegos jeszcze nie zmodyfikowac. Pomysl ze smiercia tez jest niezly :). Zreszta kotu niedaleko do smierci, a kosa na tle nieba moze fajnie wygladac :). Przemysle to... dzieki za mile slowa i pozdrawiam slon
slon Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Napisano 9 Wrzesień 2005 Nie wiem jak pracuje sie na tablecie Wacoma, ale pewien jestem ze lepiej niz na Pentagramie !!! :mad:. Rysowanie tym cudem to prawdziwa meka :)... Ale sie nie poddam. Zamieszczam kolejne efekty pracy. pozdrawiam slon
Marluk Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 pracuj, pracuj, ja robię myszką :D . Nawet nie chę myśleć jak poprawi się komfort i jakość pracy jak kiedyś dopadnę tablet.
Marduk Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Powodzenia. Mam nadziję, że na tą pustą przestrzeń masz jakiś fajny koncept, bo fajnie sięzapowiada.
slon Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 Kolejny etap pracy, czas ucieka a tu jeszcze sporo roboty. Zmienilem delikatnie kolorystyke i dodalem motyw bandy wyglodnialych szczurow. Marduk: Wypelnilem przestrzen, Twoja uwaga byla trafna. pozdrawiam slon
Ania Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 podoba mi się koncept, i klimat się dobrze zapowiada. tylko szczury wyszły troche zbyt wielkie, i nie rób ich tak równo, niech dwa-trzy wyprzedzają resztę.
xjaca Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 jak dla mnie pustej przestrzeni mogło by byc jeszcze więcej; dobry pomysł, moim zdaniem najepszy w tej bitwie, trzymam kciuki
slon Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 Kolejn update pracy.. Xjaca: Chyba masz racje, bo dzisiaj przegladalem poprzednie projekty, na jednym bylo wiecej przestrzeni i o wiele lepiej sie czytal. Kompozycja tez byla bardziej klarowna. Teraz masy sie wala. Chce jednak zrealizowac pomysl ze szczurami, ewentuanie moze pozniej zmiejsze masy. Milo ze praca sie podoba. Ania C: poprawilem szczury :), ale wciaz nad nimi pracuje. pozdrawiam slon
LISEK Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 LOL te szczury wygladaja jak koty... na poczatku nie zauwazylem wogole tych z tylu.... Pozdrawiam
slon Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Napisano 25 Wrzesień 2005 zgadzam sie z kolega :) szczury do poprawy
weedlog Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 he he, zaczyna mi się podobać. Ma klimacik.
jp Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Ładna pracka. ... w końcu i tak to myszy zjedzą kota;) Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi