Napisano 6 Wrzesień 200519 l Ok, więc postanowiłem sobie tak moocno, że w końcu skończę jakąś prackę. dlatego daję to jako VIP, żebyście mi kopa dali do robty i wyśmiali jak nie skończę. Może to mi da motywację wystarczającą. Obrazek docelowo ma pójść na tapetę. Ma to być kobieta-android, ale bez gadżetów typu super hiper giwera czy takie tam. Ot taka blaszana panna stoi i przeciąga się. Przy zarysie postaci (jakieś pierwsze 3 minuty malowania) wspierałem się referką dla złapania proporcji. Reszta to już czysta fantazja. Postaram się szybko dawać updejty. Z góry dzięki za komentarze.
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor No i pierwszy updejcik póki wena jako tako trzyma. Podkolorowany pierwszy plan trochę. Następny krok to oczyszczenie tego szkicu i dodanie detali. Zmieniam też załącznik w pierwszym poście by postępy były widoczne od razu na miniaturce.
Napisano 7 Wrzesień 200519 l a czemu "ona" nie ma drugiej ręki?? :P A co do postaci, to spróbuj zaznaczyć że ona ma miednice bo narazie wyszło na to że druga noga wyrasta z pierwszej :) ręka tez jakoś z niczego wyrasta z tłowia., Wygląda to tak jak by ręka była ucięta w obojczyku i przyklejona do tłowia. Ale co ja sie znam ja nawet Tablecika nie mam ;( Pozdrowienia - i nie przejmuj sie bedzie lepiej :P
Napisano 13 Wrzesień 200519 l Autor Mortom - z tą miednicą święta racja. Nie wiem jak mogłem nie zauważyć :) Zmienię to. A co obrazka to mocno go przeczyściłem i pozbyłem się nóg. Zrobię je od nowa. Z części pancerza na klatce piersiowej nie jestem jeszcze zadowolny więc nie jest jeszcze skończona na 100%. Aaa... chętnie przeczytałbym jakieś sugestie dotyczące twarzy. Jaki powinna mieć wyraz? Dać jej oczy? Może zrobić je ciemnie i puste? Mam swoją koncepcję, ale może ktoś zaproponuje coś ciekawego.
Napisano 13 Wrzesień 200519 l proponuje : 1. - twarz manekina,bez emocji,jak robocop,jak ten z "to ja robot" połączoną z wampirzą bladościa skóry tak aby twarz była najjasniejsza i kontrastowa jednocześnie, 2. - szaloną twarz z efektem spięcia w oczach (takie małe pioruny kuliste) fajnie sie pracka rozwija :)
Napisano 14 Wrzesień 200519 l Edi jak to zobaczyłem to mnie zatkało. Metamorfoza kompletna. PANI ROBOT :) wygląda teraz naprawde ładnie. Ale (wiem, wiem jestem upierdliwcem) ta rączka która jest za głową wydaje się z lekka płaska. Po za tym zapowiada się ciekawy obrazek. Pozdrawiam i życze owocnej pracy. :)
Napisano 7 Październik 200519 l Autor Ufff... znalazłem ten dawno zapomniany wątek i wrzucam ostatni updejt :) Szybko mi poszło, nie? Ale się sprężyłem i skończyłem wreszcie i jestem z siebie dumny bo nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło :) To miała być i jest tapetka, więc jest w 1024x768 i zostawiłem trochę miejsca na ikonki. Ściągajcie do woli, jak się komuś spodoba. A oto i omawiana tapetka:
Napisano 7 Październik 200519 l hmm szkoda ze koniec :(, bo mogla byc z tego naprade niezla praca, jak dla mnie zbyt spokojne kolory i kreska we "wlosach" wecej odblaskow twardym brushem i tak samo ja obudowie jakies refleksy... mam pytanko moglbym sprobowac sie pobawic z tym picem ??:) pozdro :)
Napisano 7 Październik 200519 l Autor Slizgi - dzięki, może jeszcze do tego siąde (pewnie znowu gdzieś z miesiąc się będę zbierał...) A pobawić się oczywiście możesz. Czekam na rezultaty. Jestem ciekaw ile można z tego obrazka wycisnąć.
Napisano 7 Październik 200519 l dla mnie jak na tak (troche) barczystą sylwetke to ta talia troche za wąska