Napisano 9 Wrzesień 200519 l mam taki problem, rzadko je mam ale teraz mam, otoz. W moim ostanim projekcie wougle nie ma cieni. Moze opisze sytuacje, JEst to mala kuchnia, MOzecie ja zobaczyc w WIPE, przez okno wpada IES SUn, w Oknie VRAy light i gdzies tam z tyl vray uzupelniajacy, Ies SUne Shadowas ustawione na VRayShadows ,Area Shadows, tylko ze tych cieni wougle nie ma ;) Jeżeli z opisu sie nie kapniecie moge wrzucic obrazek, pozdro
Napisano 9 Wrzesień 200519 l najlepiej podawać linka :) http://img30.imageshack.us/img30/1804/kuch0bu.jpg tam masz cienie, ale to sa cienie od światła obitego. zrób screena sceny i opowiedz o swiatłach.
Napisano 9 Wrzesień 200519 l cienie są jak najbardziej... może chodzi ci o te padające ze światła direct?
Napisano 10 Wrzesień 200519 l Autor Oto i to (wiekszosc obiekktow pochowalem" jak widzicie marnie to narazie wyglada, szczegolnie chodzi mi o to ze klamki nie rzucaja cienia, i wlasciewie wszystko inne tez ;). I tak Przez okno wpada DIRECT LIGHT nie IES (f-u-c-k), w oknie VrayLight, gdzies tam z tylu jeszcze jeden Vray