kurt_hectic Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 hi, ...zaznaczylem chyba gdzies jakas opcje, ale pstrykam on\off wszystkie po koleii od 2 godzin i nie moge dojsc :(. moze to cos z tym, ze model jest z zbrusha, lub cos...> dodaje sie siatka na texturke,(wszystko psuje) jak to wylaczyc ?
kurt_hectic Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 no i swietnie, nikt nie wie,...
KLICEK Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 ty tu jestes miszczem 3d powinienes wiedziec ! my maluczcy nie wiemy :(
kurt_hectic Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 a tak chcialem jeszcze sobie dzis po texturowac, bo jutro teges, potem nauka i w pon szkola,, aaaaaa :( hlip hlip hlip
ftorek Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 ja tez cie nie rozumiem - napisz jasniej o co chodzi - gdzie pstrykasz, jaki to soft... staraj sie uzywac mowy bardziej zrozumialej i nie dziw sie ze nikt ci nic sensownego nie pisze jesli twoja wypowiedz tylko troche wyrasta ponad beukot...
mlody_ Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 kurt ja sie nie znam, serio... ale po twojej wypowiedzi to za chiny ludowe nie idzie zaczaic o co ty w ogole sie pytasz. tu cos wlaczyles etc. jaki to jest error? nie wiem, ale mi czlowiekowi ktory nie zna sie na tym trudno jest zrozumiec/wynioskowac logicznie twoja wypowiedz...pozdrawiam...
KLICEK Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 chodzi mu o to ze pojawila mu sie siatka na zle wypalonym normalnu ktory przypomina displejsa ;) Chociaz tez nie mam pojecia czy wypieka normalke w zb czy pali ja w maxie no ale coz zostawie to jemu ;d
kurt_hectic Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 ja tez nie wiem o co wam chodzi :( ... widzicie jpg?. na nim jest siatka... nie powinno jej byc. reasumujac ona jest tez widoczna na modelu poniewaz jest zapisana jako textura, probowalem importowac, exportowac, cuda robic ale nic :( . doszedlem tylko, ze to cos z low poly modelem, kur....2 DNI SIE Z TYM MORDUJE!!! :(
kurt_hectic Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 ...kolejna wskazowka, jak dodaje uvw na hi poly to sie robi normalnie, renderuje normalnie z tym ze to zmnienia tez nie wiem czemu uvw low poly :(. kurcze co jest grane :(. nigdy tak nie mialem.
kurt_hectic Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 jak zmieniam :raytrace i uv map w opcjach od norm mapy w render to texture to sie zmienia , tzn siatka znika ale cala reszta sie kaszani :(...
flesz_gordon Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 zapodaj na f3dboard ;) dzial zbrush "storm" pewnie bedzie wiedzial :P
kurt_hectic Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 http://forums.cgsociety.org/showthread.php?p=2630795#post2630795 nie dosc ze byli mili to jeszcze mnie zerozumieli, i to po angielsku....nie wiarygodne co :| :( . pozdro.
Marcin Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 :> to sie do nich przeprowadzisz ? ;] ja tylko dodam ze tez nic tu nie rozumiem ... pod faktem ze jest juz nas kilku wnioskuje ze to z tobą jest cos nie tak ;] --edit-- aaa teraz rozumiem tam fajnie to opisales ze wypalales w maxie ;] przeczytaj to wszystko raz jeszcze i powiedz nam gdize jest napisane jak i gdize to robiles ? ;] ja do tąd myslalem ze to wypiek z zbrusha ;]
KLICEK Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Kurt nie musial bys zadawac tego pytania gdybys np. przeczytal dokumentacje od zb? tam jest napisane co i jak, oraz ewentualnosci zepsutych bejkow tak samo ma sie to do 3dsmaxa ;) Na cgtalku Ci pomogli i byli mili bo Cie nie znali ?
MaggeM Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Oojj no przestaancie :P przeciez to logiczne ze chodzilo o maxa.. kurt tego nie pisal bo przeciez powinnismy to wiedziec! no bo to kurt! - nasz miszcz ;) ;) ;)
Rekomendowane odpowiedzi