Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Acha. ale o co chodzi z tym wrzuc material na obiekt i gotowe..?? Jaki materiał??

eh ... to nie ma sensu ...

czytales jakies tutoriale ?

jak kupujesz np. wysokiej klasy sprzet audio to czytasz instrukcje ?

przestan zadawac pytania z podstaw i sam zacznij cos robic ,

w necie jest mnustwo materialow szkoleniowych do 3d maxa ... i od tego zacznij

Napisano

jak kupujesz np. wysokiej klasy sprzet audio to czytasz instrukcje?

Jeśli kupiłeś wysokiej klasy soft 3D, jakim jest max, to tak samo przeanalizuj helpa i dołączone tutoriale.

Napisano

Oj przydalo by sie zalozyc oddzielne forum dla kompletnie poczatkujacych :/ i tylko najwytrwalsi by odpowiadali tam na pytania bo widze ze jest mnustwo takich pytan a forumowiczom z dluzszym stazem nie chce sie juz na te pytania odpowadac :/ .. wrecz ich one denerwuja ;)

A ostatnio jest jakas moda na niekozystanie z helpa ;)

ps : za wszystkie bledy przepraszam ale jestem dyslektykiem :P

Napisano
Oj przydalo by sie zalozyc oddzielne forum dla kompletnie poczatkujacych :/ i tylko najwytrwalsi by odpowiadali tam na pytania bo widze ze jest mnustwo takich pytan a forumowiczom z dluzszym stazem nie chce sie juz na te pytania odpowadac :/ .. wrecz ich one denerwuja ;)

A ostatnio jest jakas moda na niekozystanie z helpa ;)

ps : za wszystkie bledy przepraszam ale jestem dyslektykiem :P

Co do dodatkowego działu to popieram (sam jestem początkujący :) ) ale z tym helpem akurat w tym przypadku się nie zgodze, sam szukałem w nim informacji o tym jak stworzyć lustro, wpisanie mirror dalo wynik ale modyfikatora, dopiero zmodyfikowanie butelki z maxowego tutka pozwolilo mi na zorientowanie sie co i jak.

Napisano

ehhh...:D A co pisze w tytule Modeling?? "Masz jakiś problem? Nie możesz znaleźć odpowiedniej funkcji? Tutaj na pewno otrzymasz odpowiedzi na dręczące pytania." Ok. nie odpowiadajcie na takie banalne pytania. Nikt nie karze.

Napisano

wrzucanie textury i material to o ile sie nie myle nie modeling. ehh robisz tak: bierzesz obiekt, ktory ma byc lustrem, zaznaczasz poligony, ktore maja byc szklem, wciskasz magiczny klawisz "M" bierzesz pierwsza lepsza kuleczke, klikasz standard i zmieniasz na architektual. tam z user defain zmieniasz na mirror i zrobione. jasne?

Napisano

Kakrotto13->o ile dobrze pamietam to help zawsze parzyl w lapki :)

mar14wawa->jesli chodzi o lustro-"Chciałbym zrobić lustro w łazience. Jak to zrobic?????"

Z tego co wiem to lazienka nie jest najlepszym miejscem na wykonanie lustra.chalas itp ;)

No ale jesli chodzi ci o zwykla powierzchnie odbijajaca otaczajaca swiat( czyli lustra - z def) to (znow wracajac do tej lazienki) posluzyl bym sie na twoim miejscu zwyklym kafelkiem lazienkowym. Taka ceramika podczas polerowania(np drobinkami piasku ;) powinna nabrac odpowiednich wlasciowsci(o ile ich jeszcze nie posiada). NIE OCZEKIWAL BYM JEDNAK nadzwyczajnych rezultatow. Jesli nie masz prawdziwego zapalu - to proponuje udac sie do sklepu i poprostu kupic takowe(lustro) a nastepnie wstawic je do lazienki.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności