Skocz do zawartości

IFA 2005 - Relacja - Uwaga duzo zdjec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Jak niektorzy wiedza, niedawno powrocilem z Berlinu. Mialem okazje zwiedzic wystawe elektroniki IFA 2005. Nie mowiac o tym ze budowalem stoisko dla jednego z wystawcow. A ze przy okazji mialem dobra wejsciowke i aparat cyfrowy, to moge sie podzielic wrazeniami.

Na poczatek stanowisko Sony, markowane haslem like.no.other. Nie wiem czemu trafilem tam na sam poczatek, gdyz bylo to najciekawie wykonane stoisko wystawowe. Pozniej kazdy z kim gadalem pytal sie czy widzialem juz Sony. Oczywiscie mowilem: "jako pierwsze". Niestety klimatu pomieszczen nie da sie tak oddac aparatem gdyz bylo cholernie ciemno. Cale stoisko to ogromna hala, strasznie wysoka, a pod sufitem byla podwieszona rama z ktorej zwisaly paski materialow oddzielajace kolejne pomieszczenia. Ciezko opisac a efekt robilo.

obraz2138rc.jpg

obraz2143tq.jpg

obraz2176js.jpg

obraz2188so.jpg

obraz2194lp.jpg

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Nastepnie stanowisko Pioneer. Mnie tam zaciagnelo tylko przez produkty dj'skie, no ale przy okazji mozna bylo podejzec prototyp odtwarzacza Blu Ray. Najciekawsze bylo to, ze wszystkie odtwarzacze BluRay byly w srodku puste. Nie wiem po co sie daje pic na wode, ale wszedzie tak bylo.

obraz2205wr.jpg

obraz2218nz.jpg

obraz2229sp.jpg

obraz2230xj.jpg

obraz2278jq.jpg

Napisano

Na koniec jeszcze troche nikogo-nie-interesujacych sprzetow dla dj'a. Urzadzonko na drugiej fotce warte jest 16tys pln. Na ostatniej fotce, wielkoformatowy dotykowy monitor :)

obraz2284ai.jpg

obraz2305ty.jpg

obraz2325yo.jpg

obraz2334mi.jpg

obraz2351zo.jpg

Napisano

Clariony czy tam Kenwoody oraz projektor dzwieku Yamaha. To cos pod monitorem wysyla fale dzwiekowe ktore odbijaja sie od scian tworzac wrazenie dzwieku przestrzennego. Wrazenia duzo lepsze niz po 7.1 systemie. A ponizej skromy amplituner Yamaha.

obraz2442df.jpg

obraz2459mc.jpg

obraz2470bf.jpg

obraz2481in.jpg

obraz2490ul.jpg

Napisano

No i kilka fotek mojego ukochanego samochodu. Dodam ze we wszystkich do ktorych dalo sie wsiasc, wsiadlem. Kluczykow nie bylo :(

obraz2571lj.jpg

obraz2581cz.jpg

obraz2600mw.jpg

obraz2619va.jpg

obraz2629xx.jpg

Napisano

Glosnik z pierwszej fotki byl wiekszy odemnie. Stanowisko Beyerdynamic:))))) Swietne sluchawy. Niestety Sennheiser bardziej mi sie spodobaly. Wszedzie oczywiscie iPod.

obraz2636tg.jpg

obraz2652tx.jpg

obraz2709xt.jpg

obraz2729lb.jpg

obraz2737jl.jpg

Napisano

Troche mozna podejzec atmosfere na wystawie. Wszedzie pelno ludzi;p Phillips pokazal Ambilight 2. Do tego wyswietlacze na materialach i tkaninach (ciekawe) oraz zwijany, elastyczny wyswietlacz OLED (Organic Light Emiting Diode). Wada? Krotka zywotnosc.

obraz3354to.jpg

obraz3365pm.jpg

obraz3375bq.jpg

obraz3380bd.jpg

obraz3398mw.jpg

Napisano

Pierwszy na swiecie telewizor na ktorym dwie osoby moga naraz ogladac dwa rozne programy nie przeszkadzajac sobie. Widzialem na oczy i dziala, a tutaj macie fotke z lustrem, zeby nie bylo ze gadam glupoty ;p

obraz3520pp.jpg

obraz3470cb.jpg

obraz3492gi.jpg

obraz3538zv.jpg

obraz3577wd.jpg

Napisano

Chyba najmniejszy mp3 palyer na swiecie ;p Najwieksza karta flash. I inne. Canon tez pokazal opatentowana lornetke ze stabilizatorem.

obraz3955xo.jpg

obraz4015xq.jpg

obraz4097yd.jpg

obraz4154fx.jpg

obraz4167mx.jpg

Napisano

Pozdro z Berlina ;p

obraz5140jc.jpg

Leru sio od tego watku. Nie kasuj bo zdjecia robilem z mysla o uzytkownikach max3d ;p. Najwyzej przenies ;p

Napisano

Mistrzu, kawał dobrej roboty, czekałem aż wrzucisz wszytkie żeby zapostować :D rewelka, miło popatrzeć na nowinki techniczne zwłaszcza Canona :)

Pozdrawiam

Napisano

Canon w wiekszosci poszedl na miniaturyzacje czyli wiekszosc to aparaty i kamery cyfrowe w wersji mini. Ale nastepca x1 jest :D

Napisano

super sprawa Illy :) czego to nie wymyślą ;)

BlueRay`e pewnie puste bo przecież Polska blisko, od razu by go skroili.

Trzy najciekawsze zdjęcia to zdecydowanie:

http://img231.imageshack.us/img231/6103/obraz3260dd.jpg pani Azjatka rrrrrr

http://img306.imageshack.us/img306/1598/obraz2729lb.jpg iPod rrrrr

http://img231.imageshack.us/img231/6103/obraz3260dd.jpg pani Azjatka 2x rrrrrr ;)

A tu agitaujący działacz Selfdefence:

http://img137.imageshack.us/img137/8965/obraz3520pp.jpg

Jeszcze raz świetne Illy :)

Napisano

hehe no to niezłe kobiety są tam u Niemców, parę kilo nadwagi, zielona marynarka i męską bródka :]

chodzi o tego pana na wpół uciętego po lewej ;)

Panie muzyczki równie fajne :]

Napisano

swietna relacja, niezly sprzet pionka ale i tak wole vestaxa :D

i jeszcze to comodore 64 i Bulder Dash na ekranie az sie lza w oku kreci na takie wspomnienia

pozdr...........

Napisano

abstract: vestaxa nie bylo, pozatym vest robi slabe cdplayery, a wystawial sie jeszcze tylko Urei, Sennheiser i Beyerdynamic

Napisano

szkoda bo wyjatkowo lubie ta firme,wole ja od technola

co do cdplayerow to nie kreci mnie kompakt uwarzam ze jak grac

to tylko z vinili nie ma co ukrywac czarna plyta to najpiekniejszy dzwiek i muzy takiej jak jest na vinylach nie znajdziesz na cd i odwrotnie

pozdr.....