Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ok. to jest moja kolejna praca(3) nad która pracuje ;)

Tytuł „śmiertelna gra”.

Scena ma przedstawiać pokój w którym rozgrywała się partia gry w karty.

Na głównym planie ma znajdować się stolik a na nim: karty(to jest oczywiste ;]), buteleczka łiskacza lob innej vodki. Kilka szklanek, kieliszków (ogólnie szkła), jakieś żetony, pieniądze i to co sprawia ze scena nazywa się tak to bron.

Jacyś goście grali w karty i któremuś popuściły nerwy to sobie postrzelał(dlatego drzwi sa otwarte bo uciekł).

To jest ogólny zarys sceny.

i

mam kilka problemów z modelowanie m i liczę na to ze mi pomożecie „o bogowie 3D” :D

na razie nie mam za wiele czasu wiec jutro wezmę opisze o co mi chodzi a na razie zrobiłem tylko tyle(nie śmiać się!!!)w 3d jestem kiep :]

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pomysłowy pomysł Ci powiem ;] To co mi nie pasuje to grzejnik, wieszak, e... no i to w sumie wszystko ;]

(dlatego drzwi SA otwarte bo uciekł).

oknem też ktoś uciekał? (no przecież też jest otwarte :])

Napisano
  • Autor

nie. oknem nikt nieuciekal ale ludzika bylo goraco (emocjonujaca gra - pelna napiecia;]) wiec je otworzyli

a grzejnika niebedzie zabardzo widac bo mam zamiar zrobic zaslonki i firanke(choc jutro zamieszcze pytakko i renderka co do tego modelu-problemik :]) a i w pokoju bedzie panowal polmrok(bedzei glowne sciatlo nad stolikiem, wpadajace przez drzwi moze jakas lampka na scianie)

nad wieszakiem jeszcze popracuje

Napisano

fajnie sie zapowiada:)ale mam pare pytan.np:czy w scenie beda wystepowac postacie,bo raczej tego nie uscisliles,jesli tak a nawet jesli nie to polecam zmienic kadr(i ile to co jest to jest kadr koncowy),pozatym sufit troszke niski jest i chyba proporcje obiektow jakes takie dziwne sie wydaja(grube drzwi)pozatym scene przydalobysie troszke bardziej zagracic zeby zrobic fajny klimacik:)moze jakis polmrok,pomieszczenie zadymione...powodzenia

Napisano
  • Autor

tak jak mowisz

swieta prawda

:]

bedzie polmrok, beda smieci, bedzie dym-tylko jak to zrobic;]

dojdziemy do tego powoli, malymi kroczkami

Napisano

Racja lobo ;) Jak na razie to oświetlenie do bani jest... Ale z tego co mówisz to świetnie pod koniec wyjdzie [jeśli wyjdzie to tak, jak mam na myśli] Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Napisano

witam!!!!

troche proporcje obiektów zwalone, drzwi strasznie grube, i sufit bardzo niski.... czekamy na poprawki :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

mam pytanie jak wy robicie wnetrza? dokladnie chodzi mi o sciany

Napisano
mam pytanie jak wy robicie wnetrza? dokladnie chodzi mi o sciany

Ja nie wiem czy to dobra technika, ale osobiscie od pewnego czasu robie sobie boxa i do niego wchodze :) ... no i oczywiście jak trzeba to modyfikuje boxa ... gdzieś na jakimś tutku zobaczyłem, że autor poleca taką metodę ... i w sumie mi się spodobała ...

Napisano
  • Autor

szogunn-poprawilem (SA) - bedzie?

hunter-ok zrobilem jak pisales

stworzylem boxa i gdy do niego wchodze(umieszczam tam jakas bryle oraz oswietlenie, nadalem tez textury) i gdy renderuje to nie widac jego scianek(w normalnym widoku tez)

Napisano
[...]

hunter-ok zrobilem jak pisales

[...]

czekaj ... zaraz się zdenerwuje ... już :P ...

[...]

stworzylem boxa i gdy do niego wchodze(umieszczam tam jakas bryle oraz oswietlenie, nadalem tez textury) i gdy renderuje to nie widac jego scianek(w normalnym widoku tez)

2-sided? :P - w ustawieniach rendera i w oknach ... jest jeszcze taki modyfikator, ale zapomniałem jak się nazywał a do maxia chwilowo nie mam dostępu ... :P

Napisano
  • Autor

z braku czasu(w robocie terminy gonia) poprawilem kilka rzeczy o ktorych mowiliscie i pobawilem sie swiatelkiem. na weekwndzie moze znajde troche czasu to popracuje nad kaloryferem

Napisano

ladnie sie prezentuje juz z probkami oswietlenia ktore zrobiles,zaczatki klimatu juz sa:)pracuj dalej:)

Napisano
  • Autor

z baraku czasu narazie praca stoi w miejscu ale w nastepnym tygodniu powinno ruszyc z miejsca

sa tu przymiarki do zrobienia szklanki(narazie cos nie wychodzi ;])

kolejny updejt bedzie wiekszy

:-(

Napisano
  • Autor

troszeczkę proporcje zmaszczone, oświetlenie jeszcze nie to,

narazie to prosił bym o komentarze dotyczące buteleczki i szklaneczek(2 rodzaje bo nie wiem która wybrać-a może zrobić jeszcze inna)

i mam takie pytanie bo chciałbym zrobić zasłonkę która powiewa na wietrze, mam plugin simcloth cos go umiem obslugiwac ale nie wiem jak "przyczepić" zasłonkę do karnisza by powiewała a nie odlatywała

Napisano

nie podoba mi sie kompozycja, nie wiem czemu bo nie umiem tego okreslic, przesun stoli moze w lewo albo w prawo

Napisano
  • Autor

zaczalem modelowac pistolecik do sceny i mam pytanie dotyczace modelowania

model (narazie raczka-powoli uczymy sie) robie przez zageszczenie siatki(editable poly) i tu mam pytanie czy cala bron robic z jednej bryly czy moze wymodelowac poszczegolne elementy i potem je polaczyc?

moje pytanie wynika z tego ze modeluje moj 1 model tak skomplikowany (jak dla mnie) za pomoca tej techniki

ps. bledy w siateczce widze i poprawie ;)